Strehn Sauvignon Blanc 2015, Burgenland, Oostenrijk

Strehn Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc geeft in het Oostenrijkse Burgenland uitstekende wijnen.

Weingut Strehn is een familiebedrijf, gelegen in Deutschkreutz in de deelstaat Burgenland. Men bezit ongeveer 50 hectare aan wijngaarden in het zogeheten “Mittelburgenland”.
De maximale leeftijd van de stokken is 60 jaar. Mittelburgenland staat bekend om de aanplant van de Blaufränkisch druif, maar Strehn verbouwt meer dan laatstgenoemde druif. Men teelt ook Zweigelt, St. Laurent, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Welschriesling en Sauvignon Blanc.

De op kalkrijke grond gesitueerde wijngaarden zijn gelegen, boven een mineraalwatermeer, dicht tegen de Hongaarse grens.
De Strehn Sauvignon Blanc heeft gedeeltelijk houtrijping ondergaan; 30 procent van de wijn heeft gerijpt in eikenhouten vaten en de andere 70 procent in roestvrijstaal.

De Kelder van de Coningh is verkoper van deze wijn en andere mooie kwaliteitswijnen uit het Burgenland.
Voor een fles van deze Sauvignon Blanc betaalt u € 12,25.
Maarrr…u kunt natuurlijk ook een mooie Wijngekken PROEFDOOS bestellen, een prachtige serie van 7 zomerwijnen waar deze wijn zich (onder andere) in bevindt!

Strehn Sauvignon Blanc 2015

Strehn Sauvignon Blanc 2015 heeft een heldere en bleekgele kleur met een lichte groene tint.
De neus is goed open en intens. De geur van buxus, appels en citrusfruit. Ook wat gemaaid gras en tonen van mineraliteit.
In de mond strak droog. Mooi rijp fruit van groene appels, ananas en kruisbes. Stevige, knisperende zuren, die goed in balans zijn met het rijpe, zoete fruit. Mineralen en een wit pepertje zijn ook van de partij. Vol en breed van smaak met een mooie spanning.

Strehn Sauvignon Blanc 2015 is een levendige, expressieve wijn. Een wijn met finesse. Goed om te proeven wat er in Oostenrijk mogelijk is met de Sauvignon Blanc, en dat is niet gering!

Score: 15,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.