Stoney Creek Shiraz-Cabernet 2012, Australië

Stoney Creek Shiraz-Cabernet 2012

Een echte supermarktwijn, een bekende supermarktwijn is de Stoney Creek Shiraz-Cabernet, een supermarktwijn die regelmatig in de aanbieding is….

Deze Stoney Creek is een blend van twee druivenrassen t.w. de Shiraz en de Cabernet. Welke Cabernet laat ik maar even in het midden…

Deze wijn was in de aanbieding twee voor de prijs van één en dan betaal je dus € 2,75 per fles. Kijk dat is natuurlijk geen geld voor een fles wijn. Ideaal voor feestjes dus…., maar dan moet het wel drinkbaar zijn!

Eerst even wat meer vertellen over de Cabernet Sauvignon:

De Shiraz-Cabernet heeft een deel Cabernet Sauvignon in de rode wijn. Er staat helaas niet op het etiket hoeveel Cabernet er is gebruikt. Cabernet Sauvignon is een populair druiven, zo niet de meest populaire. Het druivenras Cabernet Sauvignon is bekend om zijn makkelijke karakter, zijn goede naam en zijn weinig kritische blik op de ondergrond.
Cabernet Sauvignon is een makkelijke druif. Het druivenras wordt door weinig ziekten bedreigd en de wijnboer hoeft weinig aandacht te schenken aan de Cabernet Sauvignon.

Lees hier meer over de Cabernet Sauvignon

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

Nu eerst even iets vertellen over de Shiraz:

Syrah is ook bekend als Shiraz uit Australië, vooral Barossa Valley en McLaren Vale. In deze gebieden maken ze er prachtige wijnen van. Het is er heet en droog, maar ook hier moet men goed snoeien. Om deze gebieden te bezoeken moet er van tevoren wel een visum Australië worden aangevraagd.
De Syrah is wel een vrij oxidatieve druif, dus niet zo geschikt voor houtlagering.

Ook de Syrah heeft diverse synoniemen, waaronder Neiretto (met zijn diverse verbasteringen), Shiraz en Zizak.
Ook wordt de druif verbouwd in Californië, het Argentijnse Mendoza, Chili, Stellenbosch, maar ook op het eiland Kreta.

Lees hier meer over de Shiraz.

Laten we eens kijken of het drinkbaar is…..

Stoney Creek Shiraz-Cabernet 2012

De kleur is rood/donkerrood over de tong. Rood in de rand.
De diepte is donker, fonkelend en helder. (2,7)
De neus is wat gemakkelijk kersenfruit met een klein
zwart pepertje. Wat parfum Redelijke neus. (2,8)
Op de tong soepel zwarte bessenfruit met wat kruiden en
een zwart pepertje. Matig op de mid-palate. Wat eenzijdig.
Redelijke afdronk. (4,7)
Een echte supermarktwijn voor de massa. Soepel, nergens
vervelend, direct drinkbaar en meestal in de aanbieding…. (1,6)

Opdronk : Nu – 2016
Totaal : 11,8 punten {81+PP} *

Alle wijnen van Stoney Creek op een rijtje

De wijnen van Stoney Creek zijn al jaren favoriet in de supermarkt.

Fans van het Australische merk kunnen hun hart ophalen, want Stoney Creek heeft meer te bieden dan flessen wijn van 75 cl. Er zijn tegenwoordig diverse inhoudsmaten verkrijgbaar van de Stoney Creek wijnen. Daarnaast heeft het Australische wijnmerk ook een premium range in het assortiment van de supermarkt. Die Premium range is een rode of witte wijn in de wat duurdere klasse en uit een geografisch beter gelegen wijngebied. Daarnaast zijn er ook nog eens mini flesjes wijn in een petfles.

De wijnen uit premium range van Stoney Creek
Het ‘South Eastern’ Australische label voegt twee premium wijnen toe aan het assortiment. De witte Limestone Coast Chardonnay is een volle, vette Chardonnay afkomstig uit de gelijknamige wijnstreek Limestone Coast. Het droge en fruitige karakter van de wijn past goed bij visgerechten. Ook de rode Fleurieu Shiraz/Viognier is een volle, stevige wijn waarin je de Zuid-Australische zon helemaal terug proeft. Deze wijn schenk je bij een kruidig gerecht of een mooi stuk vlees. De stijlvolle, zware flessen met chique etiket hebben een verkoopprijs van rond de 9 euro.

Mini flesjes wijn als petfles
Naast de 75 cl Stoney Creek en de premium range zijn er ook nog twee andere producten te vinden in het Stoney Creek assortiment, namelijk mini pet flesjes. Deze pet flesjes zijn ideaal voor een eenpersoonshuishoudens en handig voor de picknick of op de camping. De flesjes bevatten 187 ml en zijn verkrijgbaar in de rode en witte variant. Je vindt ze in het schap voor €1,69 per stuk.

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kunt wijngekken volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Reageren?
Wat vind jij van de Stoney Creek wijnen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *