Stefan Winter Riesling trocken 2019, soepel en correct

Een “instap” Riesling volgens het boekje van Stefan Winter uit de Duitse regio Rheinhessen.

De wijngaarden van Stefan Winter bevinden op de kalkrijke grond rondom het plaatsje Dittelsheim-Hessloch, in het grootste Anbaugebiet van Duitsland: Rheinhessen. De oppervlakte van deze wijngaarden bedraagt 20 hectare. Hier worden verschillende druivensoorten verbouwd zoals Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Chardonnay, Silvaner en Spätburgunder.

Stefan Winter produceert op biologische wijze. Hij heeft echter geen officiële certificering. De bijkomende administratieve lasten hebben hem ertoe besloten af te zien van een certificering.
Het assortiment aan wijnen is van verschillend niveau: Gutsweine, Ortsweine en Grosse Lage Weine. De laatste soort behoort tot de top van Duitsland. In 2013 is Stefan Winter toegetreden tot het selecte groepje van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter).

Op de proeftafel staat de “instap” Riesling uit het prachtige oogstjaar 2019. Een wijn met “slechts” 12 procent alcohol. Vinificatie: spontane vergisting en opvoeding in roestvrijstalen tanks.

Stefan Winter Riesling trocken 2019

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit.
Frisse, frivole en zuivere neus met fruitaroma’s van ananas, gele appeltjes en peer. Ook wat florale geuren (viooltjes) en wat natte steen, kalk.
Fris en sappig in de mond. Fijne zuren die niet dominant zijn. Gele appels en citrusfruit (gele grapefruit). Een klein restzoetje in de afdronk maakt het af. Het smaakpalet is goed in balans.

Een vrij soepele, toegankelijke Riesling van Stefan Winter. Correct en plezierig glas Riesling met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Prima score voor deze Riesling uit Rheinhessen: 14,5 punten.

Verschillende wijnen van Stefan Winter zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Momenteel is de nieuwe jaargang 2020 van deze “instap” Riesling voorhanden voor de prijs van € 8,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *