St. Laurent von Kiesel 2015, Burgenland, Oostenrijk

St. Laurent von Kiesel 2015, Burgenland, OostenrijkSt. Laurent von Kiesel 2015 komt van de glooiende heuvels van Burgenland en dat is in het oosten van Oostenrijk.

Zoals duidelijk op het etiket is te lezen komt deze rode Oostenrijkse wijn van Weingut Strehn en, voor het geval dat u dit niet wist, heeft deze wijn zijn rijpingsproces gehad op oude houten wijnvaten.

Oostenrijkse wijnen: moet u eens proberen! Echt!

Op het etiket prijkt ook een sierlijk lam en dit verwijst naar de mogelijkheid om deze wijn te serveren bij lamsvlees.

Natuurlijk is deze wijn te koop bij De Kelder van de Coningh en als u bij Jan Veldhoen zes flesjes van dit mooie heerlijke vocht koopt dan hoeft u maar € 10,75 te betalen per flesje.

St. Laurent von Kiesel 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en … we gaan aan de slag…

St. Laurent von Kiesel 2015

St. Laurent von Kiesel 2015 heeft een mooie volle egale donkerrode kleur over de gehele tong tot goed in de rand. De diepte is diepdonker. Leuke kleur.
In de neus is deze Oostenrijker wat herfstig met natte aarde en rode kersen en rode bessenfruit. Rijp. Ook iets stoffig; kruidig en zeker mooi rond. Licht hout en licht alcoholisch. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is St. Laurent von Kiesel 2015 mooi rond met rood fruit van kersen, bramen en bessen. Ook hier komt dat herfstige door; vochtige aardtonen. Licht droog, redelijk goed op de mid-palate. Goed in diepte en breedte. Kruidig (salmiak). Een goede smakelijke en sappige afdronk.

St. Laurent von Kiesel 2015 is een niet al te zware Oostenrijkse rode wijn die lekker sappig en smakelijk genoeg is om bij lam geserveerd en gedronken te worden. Prima keuze! Daarom krijgt St. Laurent von Kiesel 2015 van mij 14,8 punten, 82PP en **½* en is nu lekker te drinken en houdbaar tot en met 2020.