Solas Viognier 2016, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Solas Viognier 2016, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Uit het zonnige zuiden van Frankrijk is deze Solas Viognier 2016 helemaal gekomen om ons te verblijden.

Deze Viognierwijn is een telg van Laurent Miquel en is nu in de aanbieding bij de Wijnkring.

Viognier is een heerlijke druif

Op de website van de Wijnkring lees ik het volgende over de wijnmaker: Laurent Miquel wordt namelijk gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt….

Te koop bij de Wijnkring voor de aanbiedingsprijs van € 7,99 (t/m vandaag anders € 9,95), dus u moet snel zijn…

Solas Viognier 2016 heeft een alcoholpercentage van 13% en we vullen het witte wijnen glas….

Solas Viognier 2016

De kleur van deze Solas Viognier 2016 is lichtgeel over de tong met een wit/lichtgeelgouden fonkeling in de rand. De diepte is zeer helder en puur zuiver. Leuke kleur. (2,8)
In de neus is deze Viognierwijn lekker rond met perzik- en abrikozenfruit. De neus van Solas Viognier 2016 is echter niet heel uitbundig. (3,0)
Op de tong komen de fruittonen van de neus puur en zuiver terug. Deze telg van Laurent Miquel laat dus perzik- en abrikozenfruit zien met vrij zachte zuren (tikje citroen) en goed in balans met de fruittonen. In de breedte is Solas Viognier 2016 redelijk en ook op de mid-palate is het redelijk. Mist wel wat diepte. Solas Viognier 2016 heeft een zachte goede afdronk met een heel, heel licht zacht wit pepertje. (5,5)
Solas Viognier 2016 is gewoon een goed gemaakte wijn van een wijnmaker die weet wat hij doet. Hier is niks mis mee: Solas Viognier 2016 is een Viognierwijn die niet spectaculair is, maar wel geeft wat het belooft. (2,0)

Deze smakelijke wijn is nu gewoon drinkbaar en u kunt het houden tot en met 2019. Verder geef ik deze witte Viognierwijn een totaal van 13,3 punten {77+PP} en *½*. Proef smakelijkkk….