Solas Pinot Noir 2017, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Solas Pinot Noir 2017, IGP Pays d’Oc, FrankrijkSolas Pinot Noir 2017 komt uit Zuid Frankrijk, de zogenaamde Pays d’ Oc. Een warme wijnstreek.

Warmte daar kan de Pinot Noir wel wat mee, maar de Pinot Noir moet het ook hebben van koelte. Koele nachten zorgen voor een mooie zuurgraad.

Als je bij de wijnspecialist staat en je ziet Pays d’Oc op het etiket staan dan weet je warmte! In dat soort gevallen kan natuurlijk de wijnslijter je veel meer informatie verschaffen en vertellen dat de Pinot Noirdruiven van Laurent Miquel op hoger gelegen gebied liggen en dat daarmee natuurlijk de zuurgraad van de Pinot Noir is gered.

De kans is groot dat deze wijnslijter bij de Wijnkring behoort, want daar zijn meer dan 100 slijterijen bij aangesloten!

Nu NIEUW in het assortiment is deze Solas Pinot Noir 2017 en van die serie heb ik al eens wat moois mogen proeven (KLIK HIER).

Nu is de Pinot Noir aan de beurt en ook nog eens in de AANBIEDING voor de zeer interessante prijs van € 7,99 (van € 9,95). Scheelt je toch weer bijna € per fles!

Te koop bij de WIJNKRING (zie banner hieronder en daar staan nog veel meer mooie aanbiedingen in; ik raad u aan om toch even te kijken).

We schenken het Bourgogneglas in en we gaan kijken hoe deze 13,5% aan alcoholhoudende pinot Noir zich geeft…

Laat de wijn spreken!

Solas Pinot Noir 2017

De kleur van deze Solas Pinot Noir 2017 is rood/donkerrood in de kern van de tong en snel overgaand in rood/lichtwaterigrood in de brede rand. De diepte is fonkelend en goed. Leuke kleur. (2,7)
Solas Pinot Noir 2017 laat een duidelijk Pinot Noirneus zien: rode besjes met aardtonen. Ook zacht en met licht leer. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong is Solas Pinot Noir 2017 mooi rond en laat kleine rode bosbesjesfruit zien, verfijnd met aardse tonen en mooie, licht aanwezige zuren. Subtiel en fragiel, maar wel met kracht. Iets ontbijtkoek. Licht pepertje. Smakelijk en sappig, breed genoeg en ook op de mid-palate is het prima. Goed vol. Goede tot brede sappige afdronk. (6,9)
Knap gedaan van deze Laurent Miquel! In het zuiden van Frankrijk is het altijd warmer en warmte is iets wat de Pinot Noir eigenlijk niet zo weg van is. Warm overdag en koele nachten! Dat is wat deze druif lekker vindt. Anders levert de druif zijn zuren in en dat facet is goed vertegenwoordigd in deze Pays d’Oc. En dat is knap van deze wijnmaker! De Pinot Noirdruif is ook een moeilijke druif en daarom nog meer applaus! Mooi glas wijn! Ik zeg DOEN!

Als de Pinot Noirdruif uit warmere streken komt dan loop je de kans zilveren medaille van wijngekken.nldat je zuren moet inboeten. Daarom is het knap dat Laurent Miquel hier een prima Pinot Noir heeft neergezet en dat waarderen wij: 15,7 punten en daarmee verdient deze wijn een ZILVEREN medaille. Nu gewoon te drinken (wel iets koelen) en houdbaar tot 2022.