Solandes Malbec “Coleccion Roble” 2012, I.P. Mendoza, Argentinië

Solandes Malbec Coleccion Roble 2012

De Malbec is wel het paradepaardje onder de druiven van wijnen uit Argentinië. Eens kijken wat Solandes eruit heeft gehaald.

De “Coleccion Roble” komt uit de wat meer exclusieve serie wijnen van het biologisch gecertificeerde bedrijf Solandes. Solandes is gesitueerd in Villa Atuel, departement San Rafael, in het midden/westen van Argentinië. De wijngaarden liggen op een hoogte van 520 meter, in een vlakte aan de voet van de Andes en zijn 32 hectare groot. De oogsttijd vindt plaats in maart en april.

De import en distributie in Nederland vindt plaats door Solandes Wines. Op deze site kunt u alle wijnen van Solandes terugvinden. De wijnen van Solandes zijn o.a. verkrijgbaar bij biologische supermarkten, bijvoorbeeld Organic Food For You en Bio specialist. De verkoopprijs is € 9,50.

Solandes Malbec Coleccion Roble 2012

Donker en dieprood, geconcentreerd, Iets bleekrood en purper uitwaaierend in de rand (2,6).
Het fruit stuift meteen het glas uit! Kersen, zwarte bessen en bramen. Licht rokerig, wat kaneel en ontbijtkoek. Een uitstekende neus (3,9).
In de mond vettig bramenfruit, cassis, vanille en wat aards. Wat kruiden zoals tijm, iets plakkerig en vol. Donker fruit met frisse zuren daartegenover. Zoethout en salmiak en iets getoast. Ronde, fluwelige tannines (7,1).
Een krachtige wijn. Puur van smaak met daarin veel fruit van bramen en bessen. Goed in balans (2,5).
Dit is een mooi glas wijn!

Totaal 16,1 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!