Solandes Chardonnay 2012, I.P. Mendoza, Argentinië

Solandes Chardonnay 2012

Een Chardonnay van een biologisch gecertificeerd wijnbedrijf uit het fascinerende wijnland Argentinië: Solandes is de naam.

De wijngaarden van Solandes zijn gelegen in Villa Atuel, San Rafael, in het zuiden van de provincie Mendoza. Het is een gebied wat rijk is aan wijngaarden, aan de voet van het Andes gebergte. Op dit moment groeien er de volgende druivenrassen: Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay.
De wijnmakerij is een echt vrienden-bedrijf. Drie vrienden en een groep van gedreven mensen, zij zijn het die de wijnen van Solandes maken. Het bedrijf is opgericht in 2005. “Simple winery, complex wines”, zo luidt de bedrijfsvisie van Solandes.

De import en distributie in Nederland vindt plaats door Solandes Wines. Op deze site kunt u alle wijnen van Solandes terugvinden. De wijnen van Solandes zijn verkrijgbaar bij biologische supermarkten, bijvoorbeeld Organic Food For You en Bio specialist. De verkoopprijs is € 9,50.
De Wijngekken gaan enkele Solandes proeven! We beginnen dus met deze Chardonnay.

Solandes Chardonnay 2012

Een strogele tot goudgele kleur. Mooi helder en fonkelend (2,6).
Rijp citrusfruit in de neus, ananas en nectarines. Een lichte mineraliteit. Geraffineerd zachte neus, wel wat ingetogen (3,4).
Licht vettig op de tong. Tropisch fruit, ananas, mango en peer. Een pepertje. Rond met fraaie frisse zuren die goed in balans zijn met het rijpe zoete fruit. Redelijk intens en veel finesses (6,5).
Een prima Chardonnay waarin een iets aromatische frisheid en het boterige karakter van deze druif hand in hand gaan (2,4).

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!