Solandes Cabernet Sauvignon “Coleccion Roble” 2012, I.P. Mendoza, Argentinië

Solandes Cabernet Sauvignon Coleccion Roble 2012

Opnieuw staat er een wijn van het biologisch gecertificeerd wijnbedrijf Solandes op de proeftafel, ditmaal de Cabernet Sauvignon.

De Solandes Wines Company, opgericht in 2005, is een Nederlands/Argentijns wijnbedrijf. Solandes produceert twee reeksen wijn: de Dos Por Cuatro collectie en de meer exclusieve Solandes Wines collectie. Op 22 en 23 januari van dit jaar presenteert Solandes haar wijnen op de Biovak, de vakbeurs voor duurzame landbouw, natuur, voedselkwaliteit en ondernemers met smaak. De Biovak vindt plaats in het IJselhallencomplex te Zwolle. Dus wilt u de wijnen zelf proeven, ga naar Zwolle!

De import en distributie in Nederland vindt plaats door Solandes Wines. Op deze site kunt u alle wijnen van Solandes terugvinden. De wijnen van Solandes zijn verkrijgbaar bij biologische supermarkten, bijvoorbeeld Organic Food For You en Bio specialist. De verkoopprijs is € 9,50.

Solandes Cabernet Sauvignon Coleccion Roble 2012

Een redelijk diepe en donkerrode kleur, bleekrood in de rand. Een viscositeit van dunne tranen (2,6).
Ontbijtkoek en kaneel in de neus. Rokerig, vanille en het fruit van bosbessen en kersen. Aards en bosgrond. Een neus die zich goed presenteert in het glas (3,8).
Op de tong vol, bittere chocolade, cacao en kruiden (tijm). Wat koffie ook. Prikkelend op de tong, vurig en peperig. Een breed en intens smaakpalet. Zachte tannines gecombineerd met het donkere en dikke fruit van bramen en bessen (7,3).
Uitstekende, stevige en robuuste wijn voor bij een knapperend haardvuur en een stuk geroosterd vlees op het bord (2,5). Een prijs/kwaliteit verhouding die wordt beloond met een gouden plak!

Totaal 16,2 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!