Soave Classico 2020 van Bottega, fris en slank wit

Op de proeftafel staat een Soave Classico van het gerenommeerde bedrijf Bottega. Een wijn die een evenwichtige indruk achterlaat.

Bottega Spa is een groot Italiaans bedrijf in wijnen en gedistilleerde dranken. De export gaat naar meer dan 140 landen over de hele wereld. Daarnaast zijn de producten van Bottega te vinden bij de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen en tax-free shops. Het bedrijf staat ook bekend om zijn opvallende en fraai vormgegeven flessen Prosecco. Bottega heeft in zijn assortiment wijnen uit de regio’s Veneto (Valpolicella, Soave), Friuli en Toscane.

Deze Soave Classico is gemaakt van Garganega druiven, afkomstig van een wijngaard gelegen in het historische gebied, op een hoogte tussen de 100 en 300 meter in de heuvels in Soave en Monteforte. De handgeplukte druiven zijn in de 2e helft van september geoogst en zacht geperst. De fermentatie heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde tanks (16 graden). Na een koude stabilisatie en filtering is de wijn gebotteld. Alcohol is 12,5 procent.

Soave Classico 2020 van Bottega

Helder en licht strogeel van kleur met een groen zweempje erin. De intensiteit van de kleur is te waarderen op 2 op een schaal van 5.
In de neus fruitaroma’s van perzik, peer en nectarines. Een lichte mineraliteit is er ook in te vinden.
Fris in de mond met vrij stevige zuren die echter niet storend zijn, maar de wijn jong en levendig maken. Een fijn nootachtig bittertje. Zacht geel fruit van peer, ananas en iets limoen. Evenwichtig en vrij strak van smaak.

Een lichtvoetige, frisse en slanke Soave met dat typerende bittertje erin. Een ongecompliceerde wijn om van te genieten!

Score voor de Soave Classico 2020 van Bottega: 13,5 punten.

Wienaldi Wines, specialist in ambachtelijke Italiaanse wijnen, is exclusief verkoper in Nederland van wijnen van Bottega Spa. De verkoopprijs van deze Soave Classico is € 11,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *