Smith Woodhouse Madalena 1998, Porto, Portugal

Smith Woodhouse Madalena 1998, Porto, Portugal

Smith Woodhouse Madalena 1998 is een speciale wijn en wel om twee redenen…

Ten eerste is onze eerstgeborene in dit jaar geboren en dus heeft zij de respectabele leeftijd van 18 jaar alweer bereikt. Een leeftijd waar deuren voor open gaan… Zo mag zij in Nederland legaal alcohol drinken en heeft zij in maart voor de eerste keer gestemd.

Op welke partij, zegt u? Geen idee, maar daar gaat het hier niet om!

Hebben we hier te maken met een bijna volmaakte wijn!?

De tweede reden dat Smith Woodhouse Madalena 1998 een speciale wijn is betreft het puntenaantal dat de Wijnbeurs (alwaar ik deze Vintage Port heb gekocht) aan deze versterkte wijn heeft gegeven: 19,5 punten van de 20 punten. Bijna VOLMAAKT.

Ik heb Smith Woodhouse Madalena 1998 gekocht samen met de Late Bottled Vintage Port 2003 van hetzelfde wijnhuis (KLIK HIER voor de proefrecensie van die wijn).

19,5 punten… dat is nogal wat! Er zijn weinig wijnen die ik zoveel punten ooit heb gegeven, maar dat ter zijde.

Het schept verwachtingen, dat wel…..

De Wijnbeurs had deze port in de aanbieding voor een prijs van € 22,50, maar nu is het weer te koop voor de prijs van € 36.

Bent u geïnteresseerd in deze wijn of wijnen van de Wijnbeurs in het algemeen (ze verkopen erg mooie wijnen, vandaar dat ik er zelf ook wijnen bestel), neem dan eens een kijkje op hun website (KLIK op de onderstaande banner). Ze verkopen heel erg veel wijnen en daar zal ongetwijfeld wel iets tussen zitten dat u bekoort…

We gaan proeven….

Smith Woodhouse Madalena 1998

De kleur van Smith Woodhouse Madalena 1998 is vol diepdonkerrood over de gehele tong en ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur. (2,9)
In de neus laat Smith Woodhouse Madalena 1998 rijp bessenfruit zien met chocolade, wat mokka en ook wat droppig. Neus opent zich spaarzaam. (3,6)
Op de tong is Smith Woodhouse Madalena 1998 een krachtige port, mooi rond rijp donkerrood bessenfruit. Ook laat Smith Woodhouse Madalena 1998 mokka zien en rozijnen. Ook is deze Vintage Port fluwelig en zeer smakelijk. Intens, maar niet heel complex. Wel een mooi geheel. Mooi suikerzoet en ook alcoholisch. Wat droppig. Smith Woodhouse Madalena 1998 is breed op de mid-palate en heeft een talmende smoothy volle afdronk. (7,7)
De Wijnbeurs geeft deze Smith Woodhouse Madalena 1998 maar liefst 19,5 (van de 20) punten, maar dat is toch echt iets over de top. Dat dit een mooie smakelijke port is, daar sta ik achter. (2,6)

Opdronk : Nu – 2030
Totaal : 16,8 punten {89 PP} ***½*

Dat Smith Woodhouse Madalena 1998 voor mij en mijn dochter altijd een speciale wijn blijft, dat is een feit, maar of het nu ook een bijna volmaakte portwijn is, daar valt nog veel over te discussiëren…