Smith Woodhouse LBV 2003, Porto, Portugal

Smith Woodhouse LBV 2003, Porto, Portugal

Smith Woodhouse LBV 2003 is een zogenaamde Late Bottled Vintage Port, want daar staan namelijk de letters LBV voor.

Een vrij ‘oude’ LBV port is deze Smith Woodhouse LBV 2003. Vergeet niet: het jaar 2003 is alweer 14 jaar geleden en dat is best wel weer een tijdje geleden!

Toch heb ik deze port vrij recent gekocht, bij de Wijnbeurs (zie onderstaande banner) en wel voor de zeer schappelijke prijs van € 14,95 (even ter illustratie: op de site van Albert Heijn kunt u ook een LBV kopen van dit porthuis (het portjaar is mij echter niet bekend), maar dat voor de prijs van € 17,99…).

(neem eens een kijkje en wellicht komt u de wijn van uw dromen tegen…)

In 1784 richtte Christopher Smith een wijnbedrijf op in Oporto van waaruit hij Port ging exporteren. De zonen van Christopher gingen enkele jaren later een verbond aan met de gebroeders Woodhouse. Onder de naam Smith & Woodhouse verkreeg het portbedrijf, tot op de dag van vandaag, steeds meer bekendheid.

De familie Symington nam Smith & Woodhouse in 1970 over. Het bedrijf produceert voortreffelijke Port, die gekarakteriseerd wordt door een rijke, weelderige stijl. De naam Smith & Woodhouse staat voor kwalitatief hoogstaande producten, waarvan met name de Port een enorme faam heeft verworven.

Let op: deze Smith Woodhouse LBV 2003 is NIET gefilterd en dus DROESEM in de fles!

Rest mij u te vertellen dat deze Smith Woodhouse LBV 2003 een alcoholpercentage geniet van 20% en dat deze LBV gebotteld is in 2007.

Smith Woodhouse LBV 2003

Smith Woodhouse LBV 2003 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur! (3,0)
In de neus is Smith Woodhouse LBV 2003 alcoholisch, mooi rond en romig. Rode bessen met chocolade. Ook is Smith Woodhouse LBV 2003 kruidig en licht peperig. De neus van deze Late Botteld Vintage Port komt redelijk los. (3,9)
Op de tong is deze Smith Woodhouse LBV 2003 mooi rond, smakelijk en lekker sappig. Donkere bessen/chocolade (melk). Lekker romig is Smith Woodhouse LBV 2003 ook. Super verleidelijk eigenlijk. Vol en krachtig, maar ook mollig en licht kruidig. Smith Woodhouse LBV 2003 is goed op de mid-palate, breed en met een brede sappige romige afdronk. (7,2)
Smith Woodhouse LBV 2003 is een al wat oudere LBV port waaruit blijkt dat dit soort portwijnen gewoon doorontwikkelen op fles en lang goed blijven. Toen goed te drinken; nu goed te drinken en je kan het nog jaren laten liggen. Smith Woodhouse LBV 2003 is een mooie, zeer smakelijke en sappige LBV port! (2,5)

Opdronk : Nu – 2025
Totaal : 16,6 punten {88+PP} ***½*

Prijs / kwaliteit :

Smith Woodhouse LBV 2003 is een hele mooie volle en krachtige LBV port die zeker koopwaardig is!