Signal Hill Clos D’Oranje Syrah 2007, W.O. Coastal Region, Zuid-Afrika

Clos D'Oranje Syrah 2007

Op deze Koningsdag proeven wij een topwijn uit Zuid-Afrika met een (voor vandaag) toepasselijke naam: Clos D’Oranje.


Signal Hill winery wordt sinds 1997 gerund door Jean Vincent Ridon en hij doet werkelijk alles. Van druivenplukken tot wijnproeverijen organiseren bij afnemers in diverse landen. Als een van de eerste wijnboeren ging hij na de afschaffing van de Apartheid aan de slag met klassieke Franse druivenrassen. De combinatie met het complexe terroir van Zuid-Afrika geeft bijzondere wijnen.

De Signal Hill winery bevindt zich in het centrum van Kaapstad wat niet heel gebruikelijk is. In een kleine ruimte maakt hij ongeveer 2000 flessen per jaar, dat is niet veel. Als een van de weinige in Zuid-Afrika heeft hij ook wijnstokken staan op de hellingen van de Tafelberg. Daar komt zijn “Cuvée Prestige” oftewel de “Signature-wijn”, Clos d’ Oranje, vandaan.

Een wijn gemaakt van 100% Syrah. Hij maakt nog een paar andere wijnen van onder andere, Pinot Noir, Grenache en Cabernet Franc. De Pinot Noir en de Grenache zullen de proeftafel van de wijngekken ook nog gaan passeren, hou dit in de gaten!
Van elke wijn worden een paar honderd flessen gemaakt en het unieke nummer van de fles vindt u op het rugetiket.

Deze bijzondere wijn is verkrijgbaar bij Emperor Amsterdam, een exclusieve wijn- en kaaswinkel op de Herengracht in Amsterdam.
U kunt zich voorstellen dat voor een dergelijke zeldzame wijn in de buidel moet worden getast. En dat is ook zo, de fles heeft een winkelwaarde van 70 euro.

Flesnummer 323 van de in totaal 530 geproduceerde flessen staat op het punt om te worden geproefd…..

Signal Hill Clos D’Oranje Syrah 2007

Donker en dieprood van kleur. Concentratie. Vol en tomaatrood tot iets bruinrood in de rand. Mooie tranen in het glas.
Een intense en open neus. Eerst wat aceton, dan aards, bosgrond, mint en eucalyptus. Vanille-houttonen en zwaar stuivend kersenfruit. Een neus die je doet happen naar adem, grrr…
Een zeer volle aanzet in de mond. Stroperig en tanninerijk, maar niet storend. Peper, bessen- en kersenconfiture c.q. nectar. Wat laurier, ook wat rokerig. Dit is in essentie geconcentreerd druivensap. Iets alcoholische warmte. De afdronk is talmend lang.
Verleidelijk en zwoel. Vol, maar niet log. Een absolute topwijn en een zilveren medaille waard!

Totaal 18,2 punten. Drinken nu tot 2025.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!