Signal Hill 2007, Grenache Blanc, Piekenierskloof, Zuid Afrika

Signal Hill, Grenache 2013, Zuid AfrikaEen vreemde eend in een normale fles.

Er zijn typische wijnen en er zijn typische wijnen. Deze hangt naar de positieve kant van het typisch zijn.

Wat is er typisch aan deze wijn. Grenache blanc uit Zuid Afrika, Fermentatie in Franse barriques, al 8 jaar oud is deze witte wijn. Er zijn maar 3452 flessen van gemaakt.

Jean Vincent Ridon is een eigenzinnige man. Vaak koopt hij druiven op en maakt wijnen zoals alleen hij ze kan maken. Een man met een visie (en misschien wat geluk). Veel mooie wijnen heb ik al mogen proeven van Ridon. Stuk voor stuk zijn het wijnen met karakter en het zijn ook wijnen die zelden vervelen en er altijd uitschieten, maar het zijn ook wijnen waar niet iedereen van houdt.

Deze wijn is te koop bij http://www.emperor-amsterdam.nl/ in Amsterdam voor € 18,00.

 

Geproefd:

Signal Hill 2007, Grenache Blanc, Piekenierskloof, Zuid Afrika

Kleur: helder medium diep goudgeel met een oranje tintje. In de rand oranje – donker goud

Neus: de eerste indruk is ‘zeer droog’. De wijn lijkt oxidatief op te zijn gevoed met sherry tonen en lichte houttonen van groot hout. Weinig primair fruit zit er in, maar wel met aardse, vluchtige en tertière tonen als aards, champignon enz. enz.

Smaak: hout, hoge zuren, aards en vluchtige fino (sherry) tonen. Karakter van de bovenste plank. Goede volle body met een lange afdronk

BronzenMedaillekleinConclusie: wat een klasse en karakter en een wijn voor de gevorderde proever. Eerst oxidatief lijkend en daarna openbloeiend. Prachtig loskomend… een juweeltje

XXX ½ ster / 16,8 punten

Martin Kuhlman