Sigalas Assyrtiko 2013, PDO Santorini, Cycladen, Griekenland

Sigalas Assyrtiko

Toen ik vroeger wel eens naar Kreta vloog, kon ik het uitstekend zien liggen: het vulkanisch eiland Santorini. En daar komt deze wijn vandaan.

Veel toeristen gaan naar het eiland Santorini (oftewel Thira) om een schitterende zonsondergang mee te maken. Het eiland heeft een oppervlakte van 72 vierkante kilometer. Het is een droog en bergachtig vulkanisch eiland met aan de westkust steile rotsen en kliffen. De oostelijke kant van Santorini is vlakker en daar bevinden zich ook de beste stranden van Santorini. Tot zover dit toeristisch praatje, er wordt ook wijn verbouwd op het eiland.

Goodsandmore.nl is importeur van Griekse kwaliteitswijnen en van hen komt deze wijn, die gemaakt is uit de Assyrtiko druif. De wijn heeft een stevig alcoholpercentage van 14,5 procent en is voorzien van een traditionele kurk. Een fles kost u € 15,95.
De fles staat goed gekoeld voor mij en dus….

Sigalas Assyrtiko 2013 Santorini

Helder en licht kopergeel van kleur (2,4).
In de neus het fruit van nectarines, iets zuivel en wat natte steen (mineraliteit). Wel wat terughoudend in het glas (3,4).
Vol en fruitig in de eerste aanzet. Een klein aspirine-bittertje en een pepertje. Perzik- en perenfruit. Mooie zuren en iets warmte. Zuiver met een mooi droog accent (6,4).
Krachtige wijn, rijk aan geel fruit. Stevig, een wijn die er staat en indruk maakt (2,2).

Totaal 14,4 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!