Shiluh Manastir 2014, Tur Abdin regio, Turkije

Shiluh Manastir 2014, Tur Abdin regio, TurkijeEven voor de duidelijkheid. De betekenis van Shiluh Manastir 2014 is als volgt te verklaren:

Shiluh is het wijnhuis dat deze wijn gemaakt heeft en Manastir is het Turkse woord voor klooster.

Veel kerken en kloosters sieren het landschap van de Tur Abdin en het is dan ook logisch dat deze wijn de naam ‘Manastir’ draagt.

Gemaakt van het inheemse druivenras Bogazkere heeft het wijnhuis Shiluh een cépagewijn gemaakt met een alcoholpercentage van 12%.

De wijnmakerij Shiluh is momenteel de enige wijnmakerij die de traditionele vinificatie van Aramese-Assyrische wijnen combineert met de modernste technologie.

Turkse of in dit geval Assyrische wijnen zie je niet vaak (en al helemaal niet in de supermarkt) en het is dan ook aan de serieuze wijnhandelaar om dit aan de man te brengen.

Deze serieuze wijnhandelaar kan in dit geval niet anders zijn dan TURKSWIJNHUIS.NL.

Aldaar is de wijn te koop voor een prijs van € 13,50 en dan krijgt u flinke waar voor uw geld. Gewoon eens proberen een Turkse wijn!

HIER TE BESTELLEN

Laat de wijn spreken!

Shiluh Manastir 2014

De kleur is vol diep purperrood over de gehele tong. Oogt jong. Vol purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (2,9)
De neus is zwoel en fluwelig rijp pruimenfruit met een tikje chocolade. Mooi rond en verleidelijk. Wat jong; wat paprika en ook wat specerijen (zwarte peper). De neus komt goed los. (3,8)
Op de tong zeer rond, fluwelig bessenfruit/pruimenfruit omgeven door specerijen en kruiden. Wat heet van de specerijen (zwarte peper). Droog en licht plakkerig van de tannine. Ook hier verleidelijk in al zijn facetten. Zachte zuren. Op de mid-palate is het redelijk goed, en ook in de breedte en diepte is het redelijk goed. Een brede wat pruimen/leerachtige afdronk die wel wat aan de droge kant is. (6,6)
Shiluh Manastir 2014 is een prima wijn van een inheems druivenras dat zich prima manifesteert. Op elk niveau (kleur/neus en tong) is het een verleidelijke wijn die voldoende diepgang heeft en kan dienen als een mooie aperitief of als een mooie begeleider bij een mooi stuk vlees (lamsbout, maar ook bij een mooie steak). (2,3)

Turkswijnhuis.nl laat met deze ‘kloosterwijn’ zien dat zij van alle markten thuis zijn, als het maar de Turkse markt is. Het assortiment is breed en wordt steeds breder en dat is zeker een aanleiding om eens een Turkse wijn te proeven of deze Assyrische knaller. Gewoon doen!

Een totaal van 15,6 punten.

Nu te drinken en houdbaar tot 2022.

#wijn #Turkije #proefrecensie #turkswijnhuis #wine #Turkey #tastingnote