Shiluh Kustan 2015, Mardin, Turkije

Shiluh Kustan 2015, Mardin, TurkijeTurkije wordt tegenwoordig vaak genoemd in het nieuws en in de dagbladen, maar helaas gaat het nooit over hun wijnen.

En dat is een gemis, want uit Turkije komen hele leuke kwalitatief goede wijnen die ook nog eens leuk geprijsd zijn.

Al jarenlang heeft Wijngekken.nl een zakelijke relatie met Turkswijnhuis.nl en proeven regelmatig de wijnen die zij importeren.

Turkswijnhuis levert niet alleen aan de consument, maar ook aan de horeca. Hun assortiment is breed en veelzijdig, dus neem eens een kijkje op hun WEBSITE en ik weet zeker dat er wel iets tussen staat dat u zal aanspreken.

Voor de horeca kan ik meegeven dat variatie op de wijnkaart een must is en dat Turkse wijnen zeker zorgen voor variatie. Inheemse druivenrassen die dus uniek zijn en dus ook hun eigen smaak meenemen. Wellicht een aanvulling op uw wijnkaart!? Toch eens proberen.

Deze Shiluh Kustan 2015 is een blend van de Kerküs en Mazronadruif en komt uit de Tur Abdinregio. Heeft een alcoholpercentage van 13% en heeft een prijs van € 10,95.

Te bestellen bij TURKSWIJNHUIS.NL.

Laat de wijn spreken.

Shiluh Kustan 2015

De kleur van deze Turkse Shiluh Kustan 2015 is bleek geel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
De neus blijft wat achter, maar laat wel wat bloemig fruit los. Niet helemaal overtuigend. (3,0)
Op de tong een wijn met een pittige aanzet dat vooral gevormd wordt door de inheemse druivenrassen. Diverse kruiden en specerijen vullen het fruit (witfruit/lychee) zodanig dat het wat heet overkomt. De zuren zijn matig en al met al komt het wat vlak over. Wel zacht en smaakvol. Goed in body, op de mid-palate en in de diepte. Een wat hete kruidige goede afdronk. (6,4)
Meer een wijn bij het eten dan een terraswijn. De smaakvolle wijn zal het daar wel goed doen. Neus blijft wat achter. Op de tong een smaakvolle wijn die bepaald wordt door de druivenrassen: kruidig, wat heet en smaakvol. (2,2)

Wil je eens wat anders, ga dan eens voor een Turkse wijn! Aan de kwaliteit ligt het niet! Deze Shiluh Kustan 2015 vind ikzelf meer een eetwijn en dus uitermate geschikt voor de horeca, maar ook voor de consument is het een aanrader.

Een totaal van 14,3 punten

nu gewoon te drinken en houdbaar een aantal jaren.

#wijn #Turkije #Turksewijn #Turkswijnhuis #Shiluh #proefrecensie #wine #tastingnote #wijnenspijs #eetwijn #aperitief #horeca