Selection Grand Bosquet 2015, Côtes du Marmandais

Selection Grand Bosquet 2015, Côtes du Marmandais detail

Een wijn van de Lidl voor een héél goedkope prijs.

Ik denk dat de prijs de meest sterke factor is voor deze rosé van de Lidl. Een heuse AOP uit Côtes du Marmandais in Frankrijk. Deze rosé is te koop voor € 3,99, wat moet je voor deze prijs verwachten. Ik heb deze wijn blind geproefd, dus ik had geen notie van wijnhuis, prijs, herkomst of het verkoopkanaal.
Côtes du Marmandais ligt ten zuidoosten van de stad Bordeaux en de druivenrassen die gebruikt worden zijn Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Je kunt Côtes du Marmandais ook beschouwen als het kleine broertje van Bordeauxwijnen, zoals veel van de omliggende AOP regio’s hier ook zijn.

Deze rosé is dus te koop bij de Lidl voor € 3,99, een zeer scherpe prijs. Gezien het vervoer, accijnzen, btw en de fles, blijft er voor de inhoud dus zeer weinig geld over.

 

Geproefd:
Selection Grand Bosquet 2015, Côtes du Marmandais

Kleur: heldere, medium diepe, bijna oranje kleur / 2,7

Neus: rijp rood fruit en bijna zoetig. Framboos met kers haal ik als fruit eruit. De neus is medium diep en -vol / 2,8

Smaak: iets strenge smaak voor een rosé (iets te hard geperst?). Veel rood fruit met veel rijpe en zoete tonen. Net genoeg zuur om het fris te houden en ook in de smaak framboos en kersenfruit / 4,8

Conclusie: erg rijpe rosé. Ook iets streng met meer dan genoeg fruit. Fris met genoeg zuren om het aantrekkelijk te houden. Toch een lekker glas wijn voor deze prijs / 1,6

X ster / totaal 11,9 punten

 

Selection Grand Bosquet 2015, Côtes du Marmandais

 

Martin