Sebastian Erbeldinger Riesling “1899” 2021, rijk en fris

Uit de “stal” van de talentvolle wijnmaker Sebastian Erbeldinger uit Rheinhessen proef ik nu de Riesling.

Dat Sebastian Erbeldinger een talentvolle wijnmaker is kan ik beamen. Tot nu toe heb ik van hem de Pinot Noir en de Grauburgunder geproefd. Stuk voor stuk wijnen die een zeer goede indruk op mij maakten. Ik ga nu verder met de Riesling. Zou dit ook zo’n succes zijn?

Sebastian Erbeldinger is een wijnmaker die op jonge leeftijd een mooie onderscheiding heeft binnengehaald. In 2019 is Sebastian namelijk uitgeroepen tot Jungwinzer des Jahres. Maar ja, vervolgens moet je die onderscheiding dan ook waarmaken…

Deze Riesling is door spontane vergisting tot stand gekomen. De aanduiding “1899” staat voor het fundament dat in 1899 gelegd werd door zijn over-overgrootvader, eveneens Sebastian genaamd. Het alcoholpercentage is 12 procent en een schroefdop sluit de fles af.

24Wines.nl is de verkoper van de wijnen van Sebastian Erbeldinger. De wijnen van Erbeldinger maken deel uit van de eigen import van deze wijnwebshop. Een fles van deze Riesling kost u € 14,95.

Sebastian Erbeldinger Riesling “1899” 2021

Een vrij intense, licht goudgele kleur. Iets pétillant. Helder en fraai ogend.
De aroma’s springen het glas uit! Gele appels, ananas en limoen. In de verte iets pètrol. Open en levendig.
Tintelend op de tong (had ik al een beetje verwacht, gelet op het lichte bruisen bij het inschenken). Knisperende zuren. Het fruit van de neus komt exact terug in de smaak. Gele grapefruit en zoute mineralen. Strak in de zuren. Zeker niet beendroog van smaak, eerder sappig. Ik proef zelfs iets van vanille.

Een rijke, sprankelend frisse Riesling. Puur van smaak. Na een glas verlang je naar meer. Sebastian Erbeldinger stelt wederom niet teleur, ook dit is een prachtige wijn!

Score voor de Riesling “1899” 2021 van Sebastian Erbeldinger: 16,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *