Sebastian Erbeldinger Heiligkreuz Chardonnay 2021, volle en iets romige topcuvée

Ik proef weer een wijn van de talentvolle wijnmaker Sebastian Erbeldinger. Ditmaal een topcuvée van de Chardonnay druif.

Sebastian Erbeldinger is een wijnmaker die op jonge leeftijd een mooie onderscheiding heeft binnengehaald. In 2019 is Sebastian namelijk uitgeroepen tot Jungwinzer des Jahres.  Ik heb al meerdere wijnen van hem geproefd (kijk maar eens bij onze zoekfunctie) en ben onder de indruk van de kwaliteit.

De wijngaard Bechtheimer Heiligkreuz is één van de beste, op het zuiden gerichte Einzellage rondom het plaatsje Bechtheim in de regio Rheinhessen. Vroeger heette het “ym Heyligen Creuz” omdat er een bedevaartskerk met een groot kruis stond. Het diende als rustpunt voor pelgrims op de Jacobsroute naar Santiago de Compostela, die rechtstreeks door de wijngaarden van Bechtheim loopt. De bodem van deze wijngaard bestaat uit kalkhoudend lössgesteente.

Deze Chardonnay komt uit het als “moeilijk” te boek staande oogstjaar 2021. De druiven zijn handgeplukt en de wijn heeft een houtopvoeding meegekregen van 12 maanden in kleine houten vaten.
Verkoper van deze wijn is de webshop 24wines.nl. Deze Heiligkreuz heeft een prijskaartje van € 29,50.

Sebastian Erbeldinger Heiligkreuz Chardonnay 2021

Helder goudgeel in het glas. Een vrij intense, prachtig ogende kleur.
De neus is wat terughoudend, ook na enig walsen van de wijn in het glas. Fruit van perzik en peer. Wat honing en zuivel. Elegant, maar het had van mij wel wat uitbundiger gemogen.
Rond en iets romig/vettig op de tong. Rijk en vol van smaak met vrij zachte zuren. Witte peper en rijpe peer. Tropisch fruit van meloen. Een tikje vanille door de houtrijping, maar niet overdadig. Een mondvullend smaakpalet met een fijne zoetzuur balans.

Deze Heiligkreuz Chardonnay maakt het in de mond absoluut waar: vol, gelaagd, iets romig met een kruidig randje. Jammer dat de neus niet echt los wil komen. Wederom een mooie wijn van de jonge wijnmaker Sebastian Erbeldinger.

Score voor de Heiligkreuz Chardonnay 2021 van Sebastian Erbeldinger: 16,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *