Sebastian Erbeldinger Grauburgunder 2021, fris en slank wit uit Rheinhessen

Ook deze Grauburgunder van Sebastian Erbeldinger spreekt mij zeer aan. Een elegante, levendige kwaliteitswijn van deze jonge wijnmaker.

Sebastian Erbeldinger is een jonge wijnmaker die al een mooie onderscheiding heeft binnengehaald. In 2019 is Sebastian namelijk uitgeroepen tot Jungwinzer des Jahres. Dan doe je toch echt wel iets goed…

Enkele weken geleden proefde ik de Pinot Noir van Sebastian Erbeldinger. Een uitstekende wijn met “rondeur en elegantie”, schreef ik toen. Ik heb nu de Grauburgunder voor mijn neus (en mond) staan. Een wijn die voor 50 procent is opgevoed in roestvrijstalen tanks en voor 50 procent in houten vaten van 500 liter. Alcohol is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

24Wines.nl is de verkoper van de wijnen van Sebastian Erbeldinger. De wijnen van Erbeldinger maken deel uit van de eigen import van deze wijnwebshop.

Sebastian Erbeldinger Grauburgunder 2021

Helder en strogeel in het glas, met een kleurintensiteit van 3 uit 5. Iets tintelend.
Een heerlijke neus die een mooi fruitmandje biedt. Rijpe peer, gele appels, perzik en banaan. Honing, boenwas en natte kiezels. De aroma’s komen goed los.
Op de tong een lichte tinteling. Iets “spritzig” zoals de Duitsers dat zo mooi omschrijven. Fruit van ananas, peer en wat citrus (limoen). Redelijk hoge zuren voor een Grauburgunder. Wellicht heeft dat te maken met het karakter van het wijnjaar 2021. Vol in de mond, met een spannende zoet/zuur balans.

Een tintelend frisse en slanke Grauburgunder. Levendige wijn met veel rijp fruit. Goed gemaakt door deze veelbelovende jonge wijnmaker. Ik word hier wel enthousiast van!

Score voor de Grauburgunder 2021 van Sebastian Erbeldinger: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *