Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016, BGA Zeeland, NederlandSchouwen-D®uivenland Barrique+ 2016 laat in de naam al zien dat we het hier hebben over een Nederlandse wijn die op barrique (op eikenhouten vat) heeft gelegen.

Een Zeeuwse wijn van natuurlijk de Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Dreischor.

Wijngekken.nl heeft al meerdere wijnen en meerdere wijnjaren mogen proeven van dit Nederlandse wijnbedrijf dat als één van de grootste wijngaarden van Nederland gerekend mag worden.

Ikzelf heb dit wijnbedrijf een paar jaar geleden al eens bezocht en sinds die tijd worden wij elk jaar voorzien van een aantal proefflessen die Johan van de Velde zelf selecteert. KLIK HIER voor dit leuke bezoek.

Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016 is gemaakt van een assemblage van de Pinot Blanc druif en de Pinot Gris druif en heeft dus 9 maanden op nieuw eikenhout gelegen.

Al met al heeft dit 12% aan alcohol opgebracht en, zoals u zult begrijpen, is dit wel een wat duurdere wijn dan de andere witte wijnen van De Kleine Schorre die niet op hout hebben gelegen. De prijs bedraagt € 19,95 en u kunt het HIER BESTELLEN.

Laat de wijn spreken!

Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016

De kleur is vol geel/goud over de tong met een vol geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver zoals altijd. Een mooie volle gouden kleur. (2,9)
In de neus zeer mooi ronde rondingen met heerlijk witfruit. Rode appel, meloen en superrond. Rijp en sappig. Ook verfijnd. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong mooi rond en vriendelijk. Witfruit en licht exotisch fruit dat omgeven wordt door een licht oak-smaak dat het geheel rond en vriendelijk omgeeft. Zachte rode appel, meloen en lychee. De zuren zijn zacht en niet heel uitgesproken. Goed op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het prima gesteld. Een goede tot brede afdronk. (7,7)
Deze Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016 is een verfijnde wijn die echt mooi gemaakt is. Zeer prettige smaakbeleving met zachte satijnzachte fruittonen en idem zuren. Sappig en smakelijk en op hoog niveau! (2,4)

Johan heeft zijn kunde laten spreken en heeft met Schouwen-D®uivenland Barrique+ 2016 een zeer mooie wijn neergezet die door velen geliefd gaat worden. Als aperitief of als een mooie aanvulling op de Zeeuwse gerechten, maar ook bij andere zee-producten of wat dacht u bij zalm? Perfect en ik neem mijn hoed af…

Een totaalscore van : 16,7 punten voor deze kanjer

en drinken kan u het tot 2022.

#wijn #Zeeland #Nederland #proefrecensie #DeKleineSchorre #dreischor #Barrique #Nederlandsewijn #wittewijn