Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016, BGA Zeeland, NederlandDe ziltige bodem van de Zeeuwse eilanden doet het goed voor deze Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016.

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan… Ja, aan wat eigenlijk…?

Iedereen zal weer een andere herinnering oproepen als hij/zij aan Zeeland denkt, maar ik denk vooral terug aan mijn bezoekje aan Wijnhoeve De Kleine Schorre te Dreischor. Klikt u maar eens HIER voor dat mooie verhaal.

De Rivaner doet het goed op de Zeeuwse bodem

Johan van de Velde zwaait aldaar de scepter en stuurt zijn troepen aan.. 😉

De Rivaner is één van de goedkopere witte wijnen van De Kleine Schorre, want voor deze witte rakker hoeft u maar € 11,95 neer te leggen. En zeg nou eens eerlijk…wat is nou € 11,95 voor een mooi Nederlands product dat met hart en ziel gemaakt en vertroeteld is..?

Gewoon HIER te bestellen en Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 heeft een alcoholpercentage van 12%.

Als het nu ook eens goed scoort dan is alles oké…

Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016

De kleur van deze Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 is bleekgeel over de tog en heeft een witgouden fonkeling in de rand. Voor de rest kraakhelder en loepzuiver. Cleane kleur!
In de neus is Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 plezierig en vriendelijk. Bloemig (viooltjes en rozen) met abrikoosfruit. Licht zoetig van de rijpheid. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 eerst zeer licht prikkelend en ook hier vriendelijk en plezierig. Smaalvol. Bloemig (rozen) met vriendelijk exotisch fruit (abrikoos/nectarine). De zuren zijn zacht en vriendelijk, omdat de wijn ook lichtjes restzoet in zich heeft. Goed op de mid-palate en een goede frisfruitige afdronk.
Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 is een prima wijn moet ik zeggen. Vriendelijk en prettig. Iedereen houdt hier van en ook nog eens prettig geprijsd! De zuren zijn goed in evenwicht in combinatie met een restzoetje en dát maakt deze wijn een échte allemansvriend!

Schouwen-D®uiveland Rivaner+ 2016 is een wijn waarmee je snel vrienden wordt. Zachtmoedig, vriendelijk en prettig in de omgang. Daarom verdient deze witte parel van mij 15,1 punten, 83+PP en **½* en dat is gelet op de lage prijs een echte parel! Jong drinken, dus gewoon opdrinken.