Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016, BGA Zeeland, Nederland

Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016, BGA Zeeland, NederlandU zal het wellicht ongetwijfeld weten dat deze Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 van de Wijnhoeve De Kleine Schorre afkomstig is, maar ik zeg het toch maar nog een keer.

Wijngekken.nl heeft een bijzondere band met Johan van de Velde, de eigenaar van dit Zeeuwse wijngoed, en zijn bedrijf. Enige jaren geleden ben ik daar namelijk langs geweest en ik weet het nog goed: Johan liep met krukken…een ongelukje met de trekker…een vriendelijk ontvangst (Klik maar eens HIER).

STEUN de Nederlandse wijngaarden : KOOP Nederlandse wijnen!

Ja, als u denkt dat als je wijnboer bent je op je luie krent kan zitten, dan heeft u het goed mis. Keihard werken is het! Aanpoten en risico’s nemen.

Oftewel, je bent ondernemer in hart en nieren, maar zeker wel voor een goed doel…een hoger doel…namelijk: u als consument te laten genieten van al het moois dat Nederland u kan bieden! (Al het wel en wee van de Nederlandse wijngaarden volgt u op onze Facebookgroep “Nederlandse wijn“)

Alleen daarom moet u Nederlandse wijnen eens kopen! Ja.. MOET!

En weet u wat nu ook zo leuk is?! De Kleine Schorre heeft altijd in augustus een WIJNFEEST! Op de wijnhoeve zelf bent u uitgenodigd voor vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus aanstaande en…de toegang is GRATIS!!!!

Laat u zelf verwennen met al het moois dat Zeeland u kan bieden en vergeet niet dat ook de Zeeuwse WIJNKONINGIN gekozen gaat worden! Welke mooie dame zal dit jaar uitverkoren zijn..!?

Genoeg reclame! Laten we weer eens teruggaan naar de wijn…

Wijnjaar 2016 is een TOPJAAR in Nederland (en niet alleen in Nederland hoor…) en dat is, als het goed is, terug te proeven in de wijnen.

Deze Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en u kunt het aanschaffen op de website van De Kleine Schorre voor een prijsje van € 12,95.

Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016

De kleur van deze Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 is lichtgeel/witgoud over de tong. Mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Zeer clean. (2,7)
In de neus laat Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 heerlijk exotisch fruit en witfruit zien zoals meloen, peer en citrus. Rond en zeer zacht. Verleidelijk. De neus van deze Zeeuwse witte wijn komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 zeer fris en zeer fruitig. Mooi exotisch- en witfruit ook op de tong. Ik noem je peer, meloen en citrusfruit met zachte, doch wel aanwezige zuren. Ook wat mineralig en licht prikkelend. Ook wat gist. Redelijk goed op de mid-palate, breed genoeg eb een goede afdronk. (6,3)
Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 is een wijn met karakter. Mooi fruit en goed vol en, zoals altijd, een prima begeleider bij salades, wit vis en natuurlijk de schaaldieren (uit Zeeland natuurlijk!). (2,2)

Schouwen-D®uiveland Blanc+ 2016 van de Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor Zeeland zet hier een mooi glas wijn neer. Een karakterwijn voor de echte wijnliefhebber en ook nog eens betaalbaar! Daarom krijgt deze witte kanjer van mij 15,0 punten {83PP} en **½* en heerlijk om nu te drinken en houdbaar tot en met 2019. Gewoon doen!