Schlumberger Grüner Veltliner Brut 2014, Oostenrijk

Schlumberger Grüner Veltliner Brut 2014

Dat is nou eens leuk! Een Oostenrijkse sekt van de Grüner Veltliner op de proeftafel!

Dat zie je niet vaak en eerlijk gezegd heb ik een dergelijke bubbelwijn nog niet mogen proeven.

Waar komt nu zo’n speciale Oostenrijkse bubbel vandaan? Walraven Sax!

Wist u dat Walraven Sax haar activiteiten al in 1823 hebben gestart en dat het daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs is op de Nederlandse markt?

Schlumberger Brut Gruner Veltliner 2014 DTegenwoordig zijn zij onderdeel van een internationale groep: Schlumberger Wein- und Sektkellerei GmbH. Zij bouwen in Nederland aan de gerenommeerde third party brands, zoals o.a. Torres, Barefoot, Louis Roederer, Marqués de Riscal, José Cuervo, Bushmills en Amarula, als aan enkele eigen merken.

Daarom is het natuurlijk niet zo vreemd dat Walraven Sax aan Wijngekken.nl gevraagd heeft om een bubbelwijn van Schlumberger te proeven….

Natuurlijk wel spannend, want tenslotte maken zij deel uit van de Schlumberger groep….

Wij van Wijngekken.nl weten wat wij doen: onafhankelijk en eerlijk een wijn beoordelen!

Laten we dat dan maar ook doen…

Een bubbel gemaakt van de Grüner Veltliner waarbij opgemerkt moet worden dat het een “Methode Traditionnelle” heeft ondergaan. Dit betekent dat het een opvoeding heeft gekregen die normaliter ook in de Champagnestreek wordt gehanteerd om Champagne te maken.

Walraven Sax is de importeur van al dit moois en de richtprijs ligt rond de € 13 a € 14. De wijn is o.a. verkrijgbaar bij perfectewijn.nl of bij Buyyourwine.nl of bij andere wijnspeciaalzaken.

Schlumberger Brut Gruner Veltliner 2014 BSchlumberger Grüner Veltliner Brut 2014

De kleur is lichtgeel/licht geelgoud over de tong. Kraakhelder, mooi fonkelend en zuiver. Fijne, doch niet zo’n uitbundige mousse. (2,8)
In de neus rond groen en rood appelfruit. Droog en fris. Redelijk loskomende neus. (3,3)
Op de tong en redelijke fijne mousse; groene appel, wat grassig en licht kool. Vegetaal. Aanwezige zuren. Goed droog en een goede mineraliteit. Zuiver en clean; rond maar ook wat agressief. Redelijk op de mid-palate en breedte. Een droge goede afdronk met een heel lichtjes heet (wit pepertje) op het eind. (5,7)
Een brut van de Grüner Veltliner heb ik niet eerder mogen proeven. Ik moet zeggen een niet al te zware bubbelwijn, waarbij je bedacht moet zijn op de aanwezige zuren (de volgende dag waren de zuren wel minder nadrukkelijk aanwezig en dat komt de wijn ten goede). Mooi als aperitief. De fles heeft een mooie luxe uitstraling en dus is dit ook een mooi cadeau. (2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,0 punten {80PP} **

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!