Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé, Niederösterreich, Oostenrijk

Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé, Niederösterreich, OostenrijkSchloss Raggendorf Zweigelt Rosé is een beetje een vreemde eend in de bijt.

Volgens het etiket blijkt Schloss Raggendorf namelijk een wijnhandel te zijn. De vraag is of er toch een echt Chateau oftewel een Schloss aan verbonden is?

En jawel hoor.. Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé komt van een echt Oostenrijks kasteel
af.

Het schloss is een echt kasteel

Op de website van Wijnoutlet (de wijnverkoper van deze Zweigelt) lees ik het volgende:

Het kasteel duikt in de geschiedenisboeken voor het eerst op in 1369 en heeft sindsdien onderdak geboden aan vele eigenaren. Wijn werd er voor het eerst gemaakt in 1958 door de familie Klenkhart. Met succes! De opbrengst uit de kasteelkelder werd al snel wereldwijd verkocht en uitbreiding was nodig. De huidige eigenaar Norbert Klenkhart heeft het kasteel onlangs nog eens flink onder handen genomen, net als de wijngaarden rondom het slot. Die bieden tegenwoordig ook plek aan de Zweigelt, Oostenrijks nationale trots.

En laten wij nu die nationale trots hier bij ons op de proeftafel hebben staan in de vorm van een rosé wijn.

Te koop bij Wijnoutlet (KLIK op BANNER) voor de prijs van € 6,99. Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé heeft trouwens een alcoholpercentage van 11,5%.

Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé

De kleur van Schloss Raggendorf Zweigelt Rosén is zalmroze/roze over de tong. Best wat kleur. Mooi fonkelend en loepzuiver en kraakhelder.
In de neus laat Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé frambozenfruit en aardbeifruit zien, maar ook wat snoepjes (zoete zuurstok). Zoetig dus. Neus komt redelijk los.
Op de tong is Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé ook lekker fris en fruitig, ongecompliceerd en soepel. Framboos en aardbei en iets licht aards. Qua body , diepte en breedte is het allemaal wat magertjes. Redelijk op de mid-palate en een redelijk goede fris fruitige afdronk.
Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé komt over als een rosé die wel vaker zien bij de super. Fris, fruitig, soepel, ongecompliceerd en makkelijk wegdrinkend en nergens vervelend. Echt voor de massa, maar geen uitdaging voor de echte wijnliefhebber. Een echte drinkrosé.

Schloss Raggendorf Zweigelt Rosé krijgt van mij een totaal van 12,5 punten, {75PP} en *, omdat het gewoon een ongecompliceerde simpele roséwijn is waar voor de rest helemaal niets mee aan de hand is. Gewoon lekker koelen en opentrekken