Schloss Ragendorf Zweigelt, Burgenland, Oostenrijk

Schloss Ragendorf Zweigelt, Burgenland, OostenrijkOf het Schloss van Schloss Ragendorf Zweigelt een echt Schloss is heb ik al uit de doeken gedaan bij de rosé variant.

Wijnoutlet is de website waar u deze Oostenrijkse wijn kunt bestellen voor de prijs van € 6,99. Makkelijk te bestellen middels de onderstaande banner.

Schloss Ragendorf Zweigelt heeft een alcoholpercentage van 12,5%.

We gaan het wijnglas vullen…

Schloss Ragendorf Zweigelt

De kleur van deze Zweigeltwijn is rood/donkerrood over de tong en overgaand in een brede rode en al wat ontwikkelde rand. De diepte is redelijk tot goed. Een redelijke kleur.
In de neus wat mat framboos/bramenfruit. De neus van deze Oostenrijkse Zweigelt komt matig los.
Op de tong is de wijn soepel en laat framboos en rood bramenfruit los. Vrij ongecompliceerd. Matig in breedte, diepte en op de mid-palate. Een fruitige licht ‘hete’ (wit pepertje) goede afdronk met wat licht restzoet.
Een vrij ongecompliceerde rode wijn waar je er velen van ziet. Deze Schloss Ragendorf Zweigelt is dan toevallig gemaakt van de Zweigeltdruif en dus echt Oostenrijks. Voor de massa.

Schloss Ragendorf Zweigelt valt in de categorie ongecompliceerde wijnen waar heel veel wijnen in vallen. Wat gekoeld drinken raad ik aan en er niet al te veel over nadenken. Een totaal van 11,9 punten, 73-PP en *. Nu maar gewoon opdrinken.