Scheurebe Hans Wirshing

Scheurebe van Hans Wirsching, VDP Gutswein Franken, Duitsland

ScheurebeScheurebe is een druivenras dat veel aangeplant staat in Duitsland. In Franken doet dit druivenras het enorm goed.

Scheurebe is een wit druivenras. Het is een kruising tussen Silvaner en Riesling. Het druivenras Scheurebe is in 1916 door de Duitse onderzoeker en wijnboer Georg Scheu voor het eerst benoemd en mee geëxperimenteerd. Pas eind 1945 kwam er erkenning voor dit mooie druivenras.

Scheurebe als dessertwijn of bij pittige gerechten

De wijn die van Scheurebe gemaakt wordt heeft aroma’s van rode bessen en grapefruit. Van deze druif wordt heel vaak een zoete dessertwijn gemaakt. Het meest wordt deze druif aangeplant in de Duitse wijnstreken Rheinhessen en Pfalz, maar ook in Franken geeft dit druivenras een heel goed resultaat.

Scheurebe is een ideaal druivenras voor in de Aziatische keuken. Vooral de zoete of semi-zoete wijnen combineren uitstekend met deze gerechten. Deze witte Scheurebe van Wirsching is droog gevinifieerd, maar door de rijpe en glycerine rijke tonen combineert deze witte wijn ook uitstekend met pittige gerechten.

Deze witte wijn van Wirsching is te koop bij Zwarts wijnen voor de prijs van € 10,90. Je kunt de wijn bestellen in de webshop op https://www.zwartswijnen.nl/product/hans-wirsching-2017-scheurebe/. De homepage is https://www.zwartswijnen.nl. Je kunt de wijnen ook proeven (en kopen met 10% korting) in het restaurant Lemongrass (https://lemongrass.nu) in Oosterbeek. De wijn is eigen import en komt rechtstreeks vanaf de wijnboer. Op deze manier kun je messcherpe prijzen neerzetten voor kwaliteitswijnen.

Geproefd:
Scheurebe van Hans Wirsching 2017, VDP Gutswein Franken, Duitsland

Kleur: de kleur van deze witte wijn is fonkelend en lichtgoud. In de rand medium vol, fonkelend en helder / 2,8

Neus: deze VDP Gutswein is droog gemaakt. Je merkt dat gelijk in de neus. De neus is strak en enorm zuiver met groene appel, rijpe peer, wit fruit en wat stuivend grassig. De neus is diep en best vol en later meer complexer / 3,8

Smaak: in de smaak van deze wijn uit Franken is het veel verfijnder. De smaak heeft een glycerine rijke ondertoon met wat groene en gele appel, peer en wat floraal. De smaak is best dik met frisse tonen en een goede body. De afdronk is mooi lang / 5,9

Mijn eindoordeel over de Scheurebe van Hans Wirsching:
Deze witte wijn is een prachtig exemplaar. Op de eerste plaats is deze wijn zeer zuiver. In de neus vind ik de witte wijn wat strak, maar zeer mooi. Door de glycerine rijke smaak komt de smaak toch verfijnder en dikker over zonder aan frisheid in te boeten / 2,1

Dus geef ik deze medium complexe en zeer zuivere Scheurebe van Wirsching een totaal van 14,6 punten