Scheu Weissburgunder Schweigen Kalkstein 2022, vriendelijk en verfijnd wit

Weer een mooie “editie” van deze Weissburgunder van Weingut Scheu uit de Pfalz.

Weingut Scheu, gevestigd in Schweigen-Rechtenbach in de regio Pfalz, is in 1964 van start gegaan met een kleine wijngaard van 0,75 hectare. In de loop der jaren is het areaal verder uitgebreid tot aan de huidige oppervlakte van 14 hectare. Scheu produceert op een duurzame en milieuvriendelijke manier wijnen uit verschillende druivenrassen. Dat zijn de Weiss-, Grau- en Spätburgunder en verder Riesling, Scheurebe, Gewürztraminer en Rieslaner. Scheu heeft wijngaarden aan de Duitse en aan de Franse kant van het grensgebied.

Deze Weissburgunder is al eens eerder op mijn proeftafel beland. Destijds (in 2021) was dat de jaargang 2019. Ik proef nu de jaargang 2022. De druiven van deze Ortswein zijn afkomstig van wijngaarden die op Frans grondgebied liggen. Dit is af te leiden aan de “F” op het etiket.

Scheu Weissburgunder Schweigen Kalkstein 2022

Licht strogeel in het glas met een iets groene tint. De kleurintensiteit waardeer ik op 2 uit 5.
Een verfijnde en elegante neus met rijpe fruitaroma’s van perzik en nectarine. Iets honing. Wat florale geuren (lentebloesem).
Rond en vrij zacht in de mond. Fijne, frisse zuren zorgen voor een tikje spanning in de smaak. Peer, perzik en gele appel. Een lichte kruidigheid en een honingachtig zoetje.

Score voor de Weissburgunder Schweigen Kalkstein 2022 van Scheu: 14,9 punten.

Verschillende wijnen van Weingut Scheu zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Een fles van deze Weissburgunder wisselt van eigenaar voor de prijs van € 13,45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *