Scheu Spätburgunder Schweighofen 2018, een degelijke en vrij stevige karakteristieke wijn

Een kwalitatief goede Spätburgunder voor een scherpe prijs. Deze rode wijn van Weingut Scheu voldoet aan die criteria.

Het verhaal achter de “D” op het etiket zal u als volger/lezer van onze site zo langzamerhand wel bekend zijn. Die “D” staat voor Duitsland. Weingut Scheu heeft namelijk wijngaarden in zowel Duitsland als Frankrijk. Het Weingut ligt in Schweigen-Rechtenbach in de wijnregio Pfalz, op een paar kilometer afstand van het Franse Wissembourg waar men ook wijngaarden heeft. Scheu staat bekend om zijn witte wijnen van de Scheurebe, Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder en rode wijnen van de Spätburgunder. Het Weingut heeft een areaal van 14 hectare aan wijngaarden.

Deze Spätburgunder Schweighofen uit het mooie oogstjaar 2018 classificeert men op de site van Scheu onder Ortsweine. De wijn heeft een houtopvoeding genoten, de details hiervan zijn mij echter niet bekend. Wat ik wel weet is het alcoholpercentage: 14 procent. Én dat de fles door een simpele draai aan de schroefdop kan worden geopend…

Scheu Spätburgunder Schweighofen 2018

Een heldere, robijnrode kleur met een gemiddelde intensiteit. In de rand bleekrood uitwaaierend.
In de neus tref ik fruitaroma’s aan van rijpe kersen en donkere pruimen. Op de achtergrond neem ik het houtgebruik waar in de vorm van een snufje vanille. De neus opent zich goed na enig losschudden.
In de eerste aanzet proef ik redelijk wat tannines op de tong. Zoethout, laurierdrop en een pepertje. Een tikje schraal maar wel vrij stevig van smaak. Rijp rood fruit van kersen en bosbessen. Wat ontbijtkoek en kaneel. Fijne kruidigheid. In de afdronk zit wat alcoholische warmte.

Spätburgunder met een eerlijk en degelijk karakter. Een wijn die in balans is en staat voor zijn herkomst. Karakteristiek.

Score voor Scheu Spätburgunder Schweighofen 2018: 15,3 punten.

Verschillende wijnen van Weingut Scheu zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Een fles van deze Spätburgunder Schweighofen wisselt van eigenaar voor de prijs van € 11,85.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *