Scheu Scheurebe trocken 2021, een slanke en sprankelende wijn

Een “verse” jaargang van de Scheurebe van Weingut Scheu staat voor mijn neus. Een wijn waar ik mij bij voorbaat al op verheug.

Ik verheug mij op deze wijn omdat de jaargang 2019 ook al eens op de proeftafel heeft gestaan. En dat was een succes! Nu ben ik sowieso een fan van het druivenras Scheurebe. Ik vind het wijnen met veel frisheid, karakter en expressiviteit.

Weingut Scheu, gevestigd in Schweigen-Rechtenbach (Pfalz) is in 1964 gestart met een kleine wijngaard van 0,75 hectare. In de loop der jaren is het areaal verder uitgebreid tot aan de huidige oppervlakte van 14 hectare. Sinds 1989 is Klaus Scheu de wijnmaker op het bedrijf. Scheu produceert op een duurzame en milieuvriendelijke manier wijnen uit verschillende druivenrassen. Dat zijn de drie Burgunderrassen (Weiss-, Grau- en Spätburgunder) en verder Riesling, Scheurebe, Gewürztraminer en Rieslaner.

Zoals u ziet staat er een grote D op het etiket. Niet zonder een reden natuurlijk. Weingut Scheu heeft namelijk wijngaarden op Duits en op Frans grondgebied. Het plaatsje Schweigen-Rechtenbach (wijnregio Pfalz), ligt op een paar kilometer afstand van het Franse Wissembourg, waar Scheu ook wijngaarden heeft.

De wijnen van Scheu zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Aan deze Scheurebe hangt een prijskaartje van € 9,70.

Scheu Scheurebe trocken 2021

In het glas fonkelend helder en strogeel met een iets groene tint.
Een neus vol met citrusfruit, verse ananas en kruisbessen. Ook wat buxus. Open en expressief.
Iets tintelend op de tong. Sappige gele grapefruit bitters, mint, citroenzeste, perzik en ook wat tropische fruitsmaken. Zoutige mineralen. Mooi gedoseerde knisperende zuren, niet opdringerig maar wel aanwezig. Een prachtige zoet/zuur spanning. In de afdronk herken ik een klein wit pepertje.

Slanke, frisse en verfijnde Scheurebe. Sprankelende wijn om het voorjaar te begroeten, met een smaakpalet wat zowel Riesling als Sauvignon Blanc kenmerken bezit. Een dik verdiende bronzen medaille!

Score voor de Scheurebe 2021 van Scheu: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *