Scheu Grauburgunder Raedling trocken 2018, rijk en stevig

Op het etiket van deze witte wijn van Weingut Scheu staan de coördinaten van de wijngaard vermeldt. Dat is natuurlijk niet zonder reden…

De volgers van onze website kennen het verhaal van Weingut Scheu uit de Pfalz inmiddels. Men heeft wijngaarden op Duits en op Frans grondgebied. De wijngaard “Raedling” ligt aan de Franse kant en mag volgens de Duitse wijnwet niet worden genoemd op de fles. Dit heeft men bij Scheu opgelost door op de fles de coördinaten van de wijngaard te vermelden. Hoe precies wil je het hebben?

Weingut Scheu, gevestigd in Schweigen-Rechtenbach (Pfalz) is in 1964 gestart met een kleine wijngaard van 0,75 hectare. In de loop der jaren is het areaal verder uitgebreid tot aan de huidige oppervlakte van 14 hectare. Sinds 1989 is Klaus Scheu de wijnmaker op het bedrijf. Scheu produceert op een duurzame en milieuvriendelijke manier wijnen uit verschillende druivenrassen. Dat zijn de “Burgunders” (Weiss, Grau en Spät), Riesling, Scheurebe, Gewürztraminer en Rieslaner.

Deze Grauburgunder uit het zeer goede oogstjaar 2018 heeft deels houtopvoeding gehad. Dat wil zeggen: 50 procent rijping in houten vaten en 50 procent in stalen tanks. Het alcoholpercentage is 14 procent. Voor het openen van de fles heeft u een kurkentrekker nodig.

Scheu Grauburgunder Raedling trocken 2018

Helder en strogeel van kleur met een zeer lichte roze tint erin. De kleurintensiteit is iets boven gemiddeld. Hangende tranen in het glas.
Een fraaie, open neus met tropische fruitaroma’s van lychee en mango. Verder ruik ik rijp fruit van perzik en nectarines en een snufje vanille.
Vol en krachtig op de tong. Een iets mollig mondgevoel. Wat kruidig, witte peper in combinatie met veel tropisch fruit. Een beetje zoute karamel en confiture. Vrij zachte zuren en subtiele houttonen. Licht alcoholisch in de afdronk.

Dit is een heerlijk glas rijke, stevige Grauburgunder van Scheu. Een wijn om eens rustig van te genieten. Gastronomisch breed inzetbaar.

Prima score voor deze Grauburgunder Raedling van Scheu: 15,7 punten.

Verschillende wijnen van Weingut Scheu zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in Duitse wijnen. Aan een fles van deze Grauburgunder hangt een prijskaartje van € 15,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *