Sauvignon Trevenezie 2019 van Bottega, vriendelijk lichtzoet wit

Dat de Sauvignon Blanc druif niet alleen staat voor wijnen met een stevige zuurgraad laat deze wijn van het Italiaanse wijnbedrijf Bottega zien.

De geografische herkomstaanduiding Trevenezie IGT omvat heel Friuli-Venezia Giulia en Veneto, plus de provincie Trentino in Trentino-Alto Adige. Het dankt zijn naam aan “Tre Venezie” of “Le Venezie”, een term die dit gebied nog steeds identificeert met een zeer oude geschiedenis en enologische traditie. 

Verschillende wijnen van producent Bottega hebben reeds op mijn proeftafel gestaan. Dit keer staat de witte Sauvignon klaar voor consumptie. De wijngaarden voor deze wijn zijn gesitueerd in de streek Friuli, in het noordoosten van Italië. Een koude maceratie is voorafgegaan aan de vergisting, die plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. Dat levert uiteindelijk een wijn op met 12 procentjes alcohol. Een kurkentrekker is nodig om de fles te openen.

Sauvignon Trevenezie 2019 van Bottega

Helder en licht strogeel in het glas.
Een lieflijke neus die zich goed opent. Honing, ananas, perzik en perendrups. Voorjaarsgeuren van lentebloesem en paardenbloemen.
Rond en iets vettig op de tong. Een rijpe en licht zoete stijl, boordevol gele fruitsoorten en een nootachtig bittertje (walnoot/amandel). Zacht en redelijk vol van smaak met milde zuren. Blanke rozijnen en een wit pepertje in de afdronk.

Een vriendelijke, zuivere witte wijn. Voor de liefhebber van een lichtzoete, noem het een iets gelikte stijl. Verwacht dus geen stevige Sauvignon Blanc zuren, want die zult u niet vinden in deze wijn. Een wijn die doet verlangen naar het voorjaar.

Score voor de Sauvignon Trevenezie 2019 van Bottega: 14 punten.

Wienaldi Wines, specialist in ambachtelijke Italiaanse wijnen, is exclusief verkoper in Nederland van verschillende wijnen van Bottega Spa. De verkoopprijs van deze Sauvignon Trevenezie is € 11,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *