Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk

Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk

Een heerlijke Cabernet Franc uit Saumur in het Loire dal.

Cabernet Franc is dé blauwe druif uit het Loire gebied. Het gebied staat bekend om zijn witte wijnen, maar er zijn dorpjes die prachtige rode wijnen maken van de Cabernet Franc.

Cabernet Franc is een broertje of een zusje van de Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon is bekender en dankt zijn reputatie mede aan het Bordeauxdistrict.

De Cabernet Franc is een lichter druivenras, maar dat wil niet zeggen dat het een minder druivenras is. De Cabernet Franc is ook een druivenras waarvan je de wijn ook goed kunt terug koelen tot een graad of 14. Heerlijk op een terras tijdens een zonovergoten zomerse dag.

Deze Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk is ook gemaakt van de Cabernet Franc en deze rode wijn is op zijn best tussen de 14 tot 16 graden.

Cabernet Franc is misschien wel een druivenras die je moet leren drinken en aan moet wennen. Ben je er eenmaal aan gewend, dan kan je het druivenras goed waarderen en herkennen.

Robert & Marcel is de cave vigneron die deze wijn op de markt brengt. Robert & Marcel is een samenwerking van wijnboeren die sterk naar buiten komen met een eigen gezicht van hun wijnen. Als je in Saumur of misschien wel in het Loire dal bent, dan moet je ze echt gaan bezoeken. Meer weten over Robert & Marcel? Klik op deze link.

 

Geproefd:
Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk

Kleur: heldere purper-paarse, jonge kleur. Op de tong een donkere diepte en in de rand is de kleur paars / purper en goed vol / 2,9

Neus: jonge zwarte bes vind ik in de neus. Enorm veel fruit en samen met de zwarte bes vind ik ook nog wat potlood slijpsel en framboos. De neus is medium diep en -vol / 3,2

Smaak: de smaak heeft ook veel en jonge zwarte bessen en ook de potloodtonen. Ook is de wijn best wel tanninerijk, iets wat je niet veel ziet bij Cabernet Franc en heeft de wijn jonge zuren. De body is vol en de afdronk is breed / 5,0

Mijn algemene indruk over de Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk:
Eigenlijk een hele jonge wijn die best nog iets af mag ronden. Wel een enorm fruitige wijn en en echte Cabernet Franc. Laat de zomer maar komen met deze rode soepele kanjer / 1,6

Dus geef ik deze Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk een totaal van 12,7 punten en 1 ster

 

Saumur Champigny 2014, Loire, Frankrijk