San Luigi Sangiovese 2013, IGT Toscane, Italië

San Luigi Sangiovese 2013, IGT Toscane, ItaliëWist u dat in Italië echt overal wijn wordt gemaakt…?! Deze San Luigi Sangiovese 2013 komt uit de Toscanestreek.

San Luigi Sangiovese 2013 vormt samen met een vijftal andere wijnen een wijnpakket dat is samengesteld door Wijngekken.nl in samenwerking met Wijnvoordeel.nl.

Winnen is altijd leuk!

Wist u dat u dit wijnpakket kan winnen? Gewoon even naar DIT ARTIKEL gaan en volg de instructies en misschien wint U dit heerlijke wijnpakket voor helemaal geen enkel centje!

Ook kan u, als u even het artikel leest, een leuke korting krijgen op het GEHELE ASSORTIMENT van Wijnvoordeel.nl. Niet laten liggen hoor die centjes en sla alvast je slag voor de aankomende feestdagen!

San Luigi Sangiovese 2013 is een echte familiewijn en is wel vijf keer bekroond geworden. Ik weet niet of er ook een Wijngekkenmedialle in zit, maar je weet het nooit…!

Deze Toscaan heeft een alcoholpercentage van 13,5 % en is middels de banner rechtsboven op onze website te bestellen (en vergeet die korting nou niet!).

San Luigi Sangiovese 2013

San Luigi Sangiovese 2013 heeft een mooie egale donkerrode kleur over de tong en overgaand in warm rood en een licht ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur.
In de neus laat San Luigi Sangiovese 2013 vriendelijk fruit zien van framboos en rode bramen. Wat aards. Mooi rond, wat herfstig en kruidig. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is deze Toscaanse wijn ook mooi rond en soepel. Sappig en smakelijk en zeer fruitig (framboos; rood fruit van bramen en bessen). Laurier en wat zoetig; licht kruidig. Redelijk goed op de mid-palate en matig in diepte en breedte. Matig vol. Een prettige ronde en fruitige goede afdronk.
San Luigi Sangiovese 2013 is een prettige wijn voor een groot publiek. Ik denk dat iedereen dit wel lekker vindt; maar voor mij wat aan de zoete kant.

San Luigi Sangiovese 2013 is nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2020. Deze Toscaan krijgt van mij 14,1 punten, 80+PP en **.