Salzl Seewinkelhof Weißburgunder 2015, Burgenland, Oostenrijk

Salzl Seewinkelhof Weissburgunder 2015 met medaille 200

Uit Oostenrijk komen mooie wijnen. Echt waar!

Er is in Nederland een wijnimporteur die bekend is met het wijngebied Burgenland en hij heeft zijn hart aan dit gebied verpand.

Salzl Seewinkelhof Weissburgunder 2015 AJan Veldhoen is de naam van deze wijnimporteur en hij verkoopt zijn wijnen via zijn wijnwebsite genaamd: de Kelder van de Coningh.

Neem eens een kijkje op zijn website en daar zal u een hele leuke actie tegenkomen.

Jan heeft namelijk de wijnen, die hij ter beoordeling aan de professionele wijnproevers van wijngekken.nl heeft gestuurd, in een actie gegoten. Zo kan u de wijnen die wij ook geproefd hebben zelf ook proeven en uw verdere keuze bepalen.

Niets is leuker en leerzamer om verschillende wijnen te proeven!

Ik ga nu voor u de Weißburgunder van Salzl proeven. De wijn kost € 8,50 per fles en u kunt het HIER bestellen (voor de actiedoos: bestel HIER).

13% aan alcohol en we gaan proeven…

Salzl Seewinkelhof Weißburgunder 2015

De kleur is blank/lichtgeel, licht witgoud over de tong. Loepzuiver en kraakhelder. Enige belletjes onderin het glas. (2,8)
In de neus superfris rode appelfruit; licht honing. Grapefruit. Redelijke neus en superfruitig. (3,8)
Op de tong licht glycerine en zeer fruitig. Groene en rode appelfruit met iets aan citroen/grapefruit en een lichte prikkel. Zachte en frisse zuren. Goed in balans. Redelijk op de mid-palate en een goede fris fruitige afdronk. (6,6)
Een (h)eerlijke zomerwijn uit het glooiende heuvelgebied van Burgenland. Een pure wijn met veel fruit en met een BronzenMedaillekleingoede harmonie tussen de fruitigheid en zuren. Ja…Mooi! (2,3)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 15,5 punten {85PP} **½*

Gefeliciteerd Jan met het behalen van een mooie BRONZEN medaille!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!