Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016, Burgenland, Oostenrijk

Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016, Burgenland, OostenrijkSalzl heeft met deze Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 een goede zet gedaan!

Een goede roséwijn maken doe je niet zomaar. Je moet er namelijk voor zorgen dat de wijn fris, fruitig, sappig, genoeg diepte en zuren heeft, maar weer niet teveel zuren, want dat vinden de wijnliefhebbers weer iets teveel van het goede.

Moeilijk, want om alles goed in harmonie te krijgen heb je verstand van wijnmaken nodig, het weer meehebben én een beetje geluk is ook niet overbodig.

Een goede roséwijn maken is moeilijk

Toch is Salzl gelukt om een mooie roséwijn te maken die nog leuk geprijsd is ook.

Deze Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 is verkrijgbaar bij de Kelder van de Coningh, dé Oostenrijkse wijnimporteur van Nederland. Deze importeur heeft zelfs een heel leuk wijnpakket samengesteld uit wel ZEVEN verschillende Oostenrijkse wijnen waaronder deze mooie roséwijn. Al met al een mooi pakket voor de prijs van € 72,50 (HIER te bestellen).

Ook kunt u de wijn apart bestellen (€ 9,25), maar dan mist u wel al die andere zes wijnen…

Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 heeft een alcoholpercentage van 13% en we gaan proeven…

Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016

De kleur van deze Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 is speels zalmroze/rozeoranje over de tong. Mooie fonkeling in de rand. Helder en zuiver met wat kleine belletjes onderin het glas. Leuke kleur.
In de neus is Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 speels, vrolijk en fruitig. Mooi frambozenfruit, bloemerig en mooi rond. Rijp en vriendelijk. De neus van deze Oostenrijkse rosé komt redelijk los.
Op de tong is Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 lekker rond, lichtjes vettig en diep fruitig. Vol in z’n frambozenfruit met wat aardbei. Prettig en aangenaam. Ook een lichte prikkeling (wat spannend) en sappig. Zachte zuren op de achtergrond. Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 is redelijk goed op de mid-palate, is breed genoeg en heeft een goede tot brede fruitige, intense en sappige afdronk die ietsjes heet is.
Salzl Seewinkelhof Rosé Cuvée 2016 is een roséwijn zoals een roséwijn bedoeld is: genoeg fruit, genoeg smaak, vrolijk en speels. Sappig van het fruit. Ik word hier blij van en ik denk u ook! Bedankt Jan Veldhoen!

Ik geef deze heerlijke roséwijn een totaal van 15,2 punten, {84PP} en **½* en gelet op de prijs / kwaliteit verdient deze sappige wijn een mooie BRONZEN medaille!
Nu gewoon direct te drinken en houdbaar tot en met 2018.