Salvatore 2016; een NU koop!

Regelmatig proeven wij wijnen van wijnverkopers, wijnleveranciers, etc en in dit geval een wijn die verkrijgbaar is bij de WIJNBEURS.

Op zich niets nieuws onder de zon; zoals altijd proeven wij onafhankelijk en voor u. U als consument wilt graag een proefrecensie van een wijn lezen die door een onafhankelijke en professionele wijnproever is beoordeeld. 

Asti, een impressie

Wij krijgen door wat de consumentenprijs van de wijn bedraagt en daar geven wij een oordeel over. Heeft de wijn een hele goede kwaliteit en is de prijs relatief laag, dan kan de wijn in aanmerking komen voor een medaille. Prijs/kwaliteit is de factor; oftewel veel wijn (kwaliteit) voor uw geld!

Wijnverkopers willen wel eens stunten met de door hen aangeboden wijnen en halen zomaar een aantal euro’s van de consumentenprijs af. Wij worden daar echter niet van op de hoogte gesteld. Pas op het moment dat er door ons gepubliceerd wordt, wordt de prijs nogmaals gecheckt en dan wil het wel eens voorkomen dat er opeens een heel leuk prijskaartje hangt aan die wijn! Leuk voor u als consument!

Maar meestal moet je er wel snel bij zijn en daarom publiceer ik deze wijn nu met voorrang. Voor u, want de prijs van deze Salvatore 2016 is normaal € 13,99, maar is nu AFGEPRIJSD NAAR € 7,29!!!

En, als u mijn proefrecensie leest, voor deze Italiaanse wijn is dat een HELE INTERESSANTE PRIJS! Zozeer zelfs, dat deze DOCG wijn een ZILVEREN MEDAILLE verdient voor die prijs/kwaliteitverhouding!

Een Barbera uit Asti (Italië); 6 maanden op eikenhout; 90 punten van Gilbert & Gaillard en 14% aan alcohol.

Laat de wijn spreken!

Salvatore 2016

zilveren medaille van wijngekken.nl

De kleur van deze Salvatore 2016 is vrij egaal over de gehele tong. Warm donkerrood, waarbij in de uiterste rand een warme rode ontwikkeling is ontstaan door de leeftijdsontwikkeling. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie egale volle rode kleur. (2,8)
In de neus blijkt dat de wijn zeker lucht nodig heeft en dat was te verwachten. Kersenfruit met truffel, chocolade en ook wat alcohol. Af en toe zeer zwoel. Rijp en rond. Dat heeft resultaat dat het lijkt alsof je een kersenbonbon ruikt. Licht hout. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong nog een jonge wijn, ondanks de leeftijd. Puur en intens kersenfruit, ook hier truffel en iets chocolade. Nog wat licht plakkerig (tannine), maar zeker smakelijk en sappig. Mooi rond en rijp. Houttonen met wat laurier, snuifje witte peper. De zuren zijn zacht. Wat zoetig op de mid-palate die breed en intens voldoende is met een lichte scherpte van het alcohol. Vol. De afdronk is sappig en goed tot breed. (6,7)

Salvatore 2016 is een beste Italiaanse Barbera-wijn, die nu heerlijk te drinken is. Wel wat lucht geven is mijn advies en wat gekoeld (maar dat spreekt voor zich). Smakelijk en sappig puur en intens rond kersenfruit met wat truffel en iets chocolade. Ook wat kruiden op de achtergrond. Ook de houtopvoeding is merkbaar en dit alles geeft aan dat we hier te maken hebben met een wijn waar serieuze aandacht aan geschonken is. (2,4)

Salvatore 2016 verdient van mij een totaal van 15,9 punten.

Voor de prijs van € 13,99 is het een prima wijn; prijswaardig, maar voor de prijs van € 7,29 verdient deze Italiaanse schoonheid een dikke ZILVEREN MEDAILLE!

Drinken kan u het nu (wel lucht en koelte geven) en zeker nog jaren houdbaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *