Salentein Primus Pinot Noir 2011, Valle de Uco, Mendoza, Argentinië

Salentein Primus Pinot Noir 2011

De Wijnkring is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal slijterijen en daardoor kunnen zij gezamenlijk inkopen en de prijzen laag houden.

De Wijnkring brengt regelmatig een blaadje uit en daarin staan de aanbiedingen die dan die periode gelden.

Altijd leuk om op de hoogte gehouden worden van de laatste aanbiedingen. Als u HIER KLIKT dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van de Wijnkring.

Deze Pinot Noir (u weet wel.. de Koningin van de Bourgogne) komt niet uit de Bourgogne, maar van de topwijngaarden in Valle de Uco te Argentinië.

Valle de Uco 6

De Pinot Noir wijngaarden van topproducent Salentein liggen daar op hoogten van 1300 tot 1500 meter boven zeeniveau. Ideaal voor de Pinot Noirdruif! Overdag warm, maar in de nacht afkoelend!

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

SALETEINDe wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza.

De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen.

Handgeplukt zijn deze Pinot Noirdruifjes en de wijn heeft geen filtering ondergaan. Na 12 maanden gerijpt te zijn op Frans eiken, mocht de wijn gebotteld worden.

U begrijpt dat dit niet zomaar een wijntje is en dat is ook te merken aan de prijs: € 34,95. Echter nu in de aanbieding voor een prijs van € 29,95 (oké, nog steeds een flinke prijs, maar je krijgt er ook een flinke wijn voor terug….).

Ik moet daarbij opmerken dat deze zware kwaliteitsfles geleverd wordt met een geschenkkistje en dus is dit een uitgelezen cadeau voor een echte wijnliefhebber. HIER VERKRIJGBAAR!

14% aan alcohol overigens…

Salentein Primus Pinot Noir 2011

Een mooie warmrode kleur over de tong met
VALLE DE UCOenige ontwikkeling in de rand. De diepte is goed.
Mooie Pinot Noir kleur. (2,8)
In de neus bloemerig met kleine rode besjesfruit.
Wat stal, genuanceerd houttonen. Kruidig en vol.
Mooi rond, zacht en verfijnd. Mooie goede neus. (4,2)
Op de tong kersen/rode besjes en verfijnd. Alco-
holisch. Mooi rond; wel stevig en krachtig. Lekker
fris door aanwezige zuren. Smakelijk en fluwelig.
Zacht en vrouwelijk. Vol en kruidig. Goed en breed
op de mid-palate en wat heet (alcohol) en een fruitige
brede tot talmende afdronk met een wit pepertje. (7,4)
Een mooie wijn. Een kwaliteitswijn. Een verfijnde
wijn, die zowel vrouwelijk als krachtig overkomt.
Helaas iets te hoog in het alcohol. Wel een mooi
cadeau voor een wijnliefhebber. (2,4)

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 16,8 punten {89PP} ***½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!