Salentein Pinot Noir 2015, Valle de Uco, Argentinië

Salentein Pinot Noir 2015, Valle de Uco, ArgentiniëSalentein is een bekend wijnhuis met een enorme reputatie en mooie wijnen. Ditmaal de Salentein Pinot Noir Barrel Selection uit 2015 op de proeftafel.

De Salentein Pinot Noir is niet zomaar een wijn van de Pinot Noir druif. De wijngaarden liggen tussen de 1050 meter en de 1700 meter hoog. Dit heeft als gevolg dat de Pinot Noir veel zonuren krijgt en in de nachten de koele lucht die over het Andes gebergte voert.
Pinot Noir is dol op koele lucht en kan dan weer even ademhalen en bijkomen van de zonneschijn. Ook is Pinot Noir gevoelig voor vochtig weer, iets wat je in Valle de Uco in Mendoza niet snel mee zult maken.

Dit in combinatie met de kracht en de kennis van wijnmaken die ze bezitten bij Bodegas Salentein moet alleen maar resulteren in mooie wijnen.

Deze wijn is nu te koop bij de Wijnkring voor maar € 11,66 (bij 6 flessen). Is dit een goede koop of moet je deze wijn laten liggen. Ik zoek het voor je uit door deze Salentein Pinot Noir uitgebreid te gaan proeven.

 

Geproefd:
Salentein Pinot Noir 2015, Valle de Uco, Argentinië

Kleur: De kleur helder robijnrood en medium vol. In de rand roze – rood en wat licht / 2,7

Neus: de Salentein Pinot Noir heeft een mooie en complexe neus met kers, framboos en rijp rood fruit. Ook vind ik de wijn iets animaal met wilde gisten (/) en barst van het terroir in de neus. De neus is diep en medium vol / 3,9

Smaak: in de smaak heeft de Salentein Pinot Noir veel rijpe kers, wat aarde (terroir) met een omlijsting van een prachtige ‘pinot’ balans. Je proeft de koele nachten, maar ook de zonuren. De body is goed vol en de afdronk is lang / 6,7

Mijn eindoordeel over de Salentein Pinot Noir 2015, Valle de Uco, Argentinië:
Wat een terroirwijn waar menige Bourgogne een puntje aan kan zuigen. Een prachtige balans met een mondvullende smaak. Jammer, maar deze prachtige Bourgognebuster sleept net geen medaille binnen / 2,1

Dus geef in deze Salentein Pinot Noir een totaal van 15,4 punten en 2,5 sterren