Salentein Numina Malbec 2014, Valle de Uco, Mendoza, Argentinië

Salentein Numina Malbec 2014, Valle de Uco, Mendoza, ArgentiniëSalentein Numina Malbec 2014 behoort zo’n beetje tot de TOP van het wijnhuis Salentein en daar mag je best wel even stil bij staan.

De Malbec staat aangeplant in de Argentijnse wijngaard genaamd ‘El Oasis’ en doet het daar erg goed; het is daar erg warm en biedt een lang groeiseizoen. Het ligt ook nog eens best hoog (tussen de 1.100 en 1.200 meter).

Dit betekent dat de Malbec tot perfecte rijpheid kan komen. De arme grond van deze wijngaard dwingt de druivenstok om lange wortels te maken en dat komt weer ten goede voor de aromatische kant van de Malbec. Oftewel: voor de Malbec is dit Eden!

Maar daar blijft het niet bij!

De rijpe Malbec wordt natuurlijk met de hand geplukt en alleen de beste trosjes mogen de wijnkelder in. Aldaar krijgen ze eerst een koude inweking en tijdens de vinificatie wordt letterlijk alles gedaan om de kracht en de intensiteit van de Malbec er uit te persen! Daarna mag het nog 14 maanden op eikenhout en dan is het rijp om gebotteld te worden.

Perfectie is niet goedkoop

Al deze noeste arbeid zorgt er voor dat we hier te maken hebben met een wijn met 14,5% aan alcohol.

Dat dit geen goedkope wijn is lijkt mij wel duidelijk. Perfectie kost geld, maar het is ook weer niet zo dat het niet te betalen is! Normaal moet u er € 25,95 voor betalen, maar nu heeft u geluk: de wijn is in de aanbieding voor € 22,99.

Toch een aardige som geld denkt u? Dat lijkt alleen maar zo, want kijken we naar de prijs/kwaliteitverhouding dan krijgt deze fantastische topper van mij een ZILVEREN MEDAILLE!

HIER te bestellen (of neemt u eens een kijkje in de bijgevoegd MAGAZINE. Daar staan nog meer mooie wijnen in!).

Salentein Numina Malbec 2014

Salentein Numina Malbec 2014 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot ver in de rand. De diepte is diepdonker. Topkleurtje.
De neus van deze Salentein Numina Malbec 2014 is verleidelijk en laat donker fruit (zwarte bessen, bramen) en pruimen zien met donker chocolade, kruiden en specerijen. Wel wat alcoholisch en licht eucalyptus. Houtopvoeding (vanille en hout). De neus komt redelijk goed los.
Ook op de tong is Salentein Numina Malbec 2014 zeer verleidelijk, zeer smoothy en fluwelig. Mooie rijpe zwarte bessen- en bramenfruit. Ook pruimen. Met flink wat kruiden en specerijen. Ook wat alcoholisch. Smakelijk en sappig. Met een zeer mooie en zeer ronde h0uten omlijsting. Licht eucalyptus en donker chocolade. Niet zwaar, maar met voldoende gewicht. Goed op de mid-palate, voldoende in breedte en diepte, zoals je kan verwachten en overgaand in een brede tot talmende licht hete, zeer rijpe en oh zo smakelijke afdronk.
Salentein heeft met deze Numina alles uit de kast gehaald en nergens op bespaard. Een zeer verleidelijke wijn die perfect in balans is, voldoende fruit heeft, in diepte en breedte niets te kort komt en het bijna volmaakt afmaakt met een zeer mooie ronde eikenhouten omlijsting. Gewoon heel erg mooi!

Kwaliteit kost nu eenmaal geld mensen en deze Salentein Numina zilveren medaille van wijngekken.nlMalbec 2014 is dat geld dubbel en dwars waard! Een perfecte begeleider bij een mooi diner en je zal zien…jouw gasten weten het te waarderen! Al dit moois verdient van mij 17,8 punten, 92PP en **** en neemt direct ook een ZILVEREN Wijngekkenmedaille mee naar huis!

Drinken kan u het nu al en zeker houdbaar tot 2023; dus een doosje van zes kan u over de jaren heen proeven. Congrats!