Salentein Barrel Selection Malbec 2016, Valle de Uco, Mendoza, Argetinië

Salentein Barrel Selection Malbec 2016, Valle de Uco, Mendoza, ArgetiniëSalentein is een hele grote wijnproducent in Argentinië die precies weet wat u lekker vindt!

En dat is knap! Dat getuigt van een mensenkennis van hier tot aan de achterdeur om wijnen te maken die vele mensen aanspreken!

Maar niet alleen mensenkennis heeft Salentein gebracht waar hij nu is. Kwaliteit, daar gaat het om. Mensen herkennen kwaliteit en als dat ook nog eens redelijk geprijsd is, dan is de gemiddelde Nederlander gewonnen. Vandaar dat Salentein een grote groep volgers heeft onder het Nederlandse wijnpubliek!

De druiven voor deze wijnen zijn overigens afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen tussen de 1.050 en 1.700 meter hoogte. Door de wijngaarden te combineren, ontstaan er wijnen met een breed, maar toegankelijk pallet. De Barrel Selection wijnen krijgen een rijping op Franse barrique. Deze Malbec heeft wel 12 maanden op hout gelegen.

Selectie en aandacht doen wonderen

Allemaal ingrediënten die de kwaliteit omhoog stuwen en als u deze wijn gekocht heeft en wilt gaan uitschenken, vergeet u dan niet de wijn wat te koelen naar zo’n graad of 16!

Natuurliijk verkrijgbaar bij De Wijnkring (kijkt u maar eens in onderstaand magazine. Daar staan, naast deze wijn van Salentein, nog meer leuke en interessante voordeeltjes in) en u boft: ook deze wijn is nu in de aanbieding en dat scheelt in dit geval wel euro’s!

Salentein Barrel Selection Malbec 2016

Salentein Barrel Selection Malbec 2016 heeft een volle egale diepdonkerrode/purperen kleur over de gehele tong. Vol rood in de rand. De diepte is diepdonker. Volle diepe kleur. Mooi! (2,9)
In de neus laat Salentein Barrel Selection Malbec 2016 donker bramenfruit met pruimen zien. Ook donkerchocolade met specerijen en zeker sappig. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Salentein Barrel Selection Malbec 2016 rond en zalvend. Donkere bramen, zwarte bessen en pruimen met leer en donker chocolade (bitterig) met specerijen. Lichtjes droog. Sappig met wat vanille. Zachte zuren op de achtergrond. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. In de goede tot brede afdronk blijft wel het donkere chocolade (lichte bitterheid) hangen. (6,2)
Salentein Barrel Selection Malbec 2016 is een wijn waar selectie ten grondslag ligt en aandacht aan gegeven is. Omdat de zuren wat op de achtergrond blijven, oogt de wijn wat minder fris en niet heel fruitig. (2,3)

Salentein Barrel Selection Malbec 2016 is zeker een wijn waar selectie en aandacht de boventoon vieren en zal zich zeker prima lenen als aperitief of bij een mooi hoofd (vlees)gerecht. Het zalvende en de sappigheid zijn een mooie aanvulling op het mooie gerecht. Een totaal aantal punten van 15,2 en is nu reeds te drinken (vergeet het niet te koelen) en houdbaar tot 2023.