Salentein Barrel Selection 2016, Uco Valley, Mendoza , Argentinië

Salentein Barrel Selection 2016, Uco Valley, Mendoza , ArgentiniëDe volledige naam van deze wijn luidt : Salentein Barrel Selection Malbec Cabernet Sauvignon Cabernet Franc 2016 en dat is voor mijn koptekst gewoonweg te lang..

..en daarom heb ik het een klein beetje ingekort.

Wat dus direct duidelijk is, is dat er sprake is van een blend van een drietal druivenrassen. Deze wijn wordt namelijk voor 60% samengesteld uit Malbec druiven die afkomstig zijn van de El Oasis wijngaard. De overige percentages worden ingevuld door 30% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. 12 maanden op eikenhouten vaten zorgen voor de afronding.

Wat u wellicht niet weet is dat Bodegas Salentein is opgericht door een Nederlander! De zakenman en visionair Mijndert Pon. Hij startte dit wijnproject 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid; alles wat daarna gebeurde is geschiedenis….

Neem eens een kijkje in onderstaand wijnblad van de Wijnkring. Ook deze wijn van Salentein staat er natuurlijk in, maar ook andere door ons geproefde wijnen zijn hierin opgenomen en wat het nóg leuker maakt: de wijnen zijn allemaal IN DE AANBIEDING!

Ook deze Salentein Barrel Selection 2016 met een alcoholpercentage van 13,5% kan u nu kopen bij alle bij de Wijnkring aangesloten slijterijen of HIER voor een paar euro minder (van € 15,99 voor € 13,99). Maar wacht er nu niet te lang mee, want ook aan aanbiedingen zitten tijdslimieten…

Laat de wijn spreken!

Salentein Barrel Selection 2016

De kleur van deze Salentein Barrel Selection 2016 is vol diep donkerrood over de gehele tong tot in de rand. In de rand donkerrood. De diepte is diepdonker.Mooie volle kleur. (2,8)
In de neus hinten van leer, zwarte bessenfruit, menthol, wat alcoholisch. Wat houttonen en kruidig is deze Salentein Barrel Selection 2016. De neus komt goed los. (4,1)
Op de tong mooi rond, wat droog, zwarte bessenfruit en donker fruit (bramen). Ook wat drop en salmiak met methol en kruidig. Ook wat toast (hout). Sappig en smakelijk. Zachte, doch licht aanwezige zuren. Op de mid-palate goed en ook in de breedte en diepte is het prima gesteld. Een wat ‘hete’, doch sappige en goede afdronk. (6,5)
Een blend van Salentein die wederom laat zien waar dit wijnhuis staat: aan de top. Een wijn waar aandacht en selectie de basis vormen. Salentein Barrel Selection 2016 is een smakelijke wijn die aan de ene kant complex is en aan de andere kant een groot publiek zal verwennen. (2,3)

Bij Salentein werken wijnmensen die serieus bezig zijn met hun vak en gewoon weten wat de gemiddelde mens lekker vindt. En daar maken ze hun wijnen voor. Betaalbare wijnen die gewoon lekker smaken voor een groot publiek. Nu gewoon direct te drinken (wel wat koelen), houdbaar voor een paar jaar en daarmee scoort deze Barrel Selection 15,7 punten.

#wijn #wijnkring #verbunt #salentein #Argentinië #Malbec #Barrel #Selection #Cabernet Sauvignon #CabernetFranc #proefrecensie #wine #tastingnote