Running Duck 2015, Organic Rosé, Fair Trade, Zuid Afrika

Running Duck 2015, Organic Rosé, Fair Trade, Zuid AfrikaKan er nog iets verbeterd worden aan deze wijn?

Ditmaal de Running Duck Organic Rose. Fair trade gemaakt en goed voor het land en de plukkers. Eerlijk wijn maken, eerlijke salarissen en eerlijk handelen.

Ook zijn de druiven biologisch geteeld en de wijngaard wordt mede onderhouden door eenden. Dit zijn Indische loopeenden en die zijn dol op slakken, rupsen en andere diertjes die niet in de wijngaard thuishoren. Deze beestjes tasten de druiven en zorgen dat er geen wijn meer van gemaakt kan worden. Dit betekent wel dat je geen pesticiden hoeft te gebruiken en dat is weer goed voor de mens en onze planeet.

Deze rosé van Running Duck, die gemaakt wordt door Stellar Organic Winery, te vinden op http://www.stellarorganics.com, heeft ook geen toegevoegd sulfiet. Dit betekent wel dat de wijn niet al te lang houdbaar is.

Te koop bij de Plus voor € 5,99.

 

Geproefd
Running Duck 2015, Organic Rosé, Fair Trade, Zuid Afrika

Kleur: donkere roze, bijna lichte rode kleur / 2,6

Neus: veel rood fruit als kersen en wat framboos. De neus is medium vol en -diep / 3,4

Smaak: framboos met zachte rode kers. Wat tonen van zoute drop, wat menthol en braam vind ik ook. De wijn komt zalvend over en heeft een goede afdronk die ook mineralen bevat / 5,6

Conclusie: een zongerijpte, sappige en zalende rosé met veel rijp fruit en een tikje restzoet (maakt het wel aantrekkelijk). Zuiver, eerlijk en tegen een zeer aantrekkelijke prijs / 1,7

X ½ ster / totaal 13,3 punten

 

 

Martin