Running Duck 2014, Shiraz, Western Cape, Zuid Afrika

Running duck, Zuid Afrika, Organic & fair trade, shiraz, no added sulphurEen supermarkt wijn en zeer populair.

De Nederlandse consument koopt nog steeds zijn wijnen bij de supermarkt, zeker geen slecht idee. Jammer genoeg koopt de Nederlander zijn wijnen vaak in de aanbieding en niet op kwaliteit of op smaak.

Wijnen heb je in diverse soorten en maten, smaken en kleuren en al die wijnen passen bij bepaalde gerechten. Zoek eens op onze website en je krijgt allerlei tips van wijn/spijs combinaties die je ook in onze nieuwsbrief kan vinden.

 

Ditmaal de Running Duck van de Plus supermarkt. Een populaire wijn van een populair druivenras. De Shiraz of Syrah (is hetzelfde) is een kruidige jongen. Krachtig en kan ook erg tanninerijk zijn. Veel supermarktwijnen zijn gemaakt voor hun fruit dus ik verwacht hier niet veel tannine in. Bewaarpotentieel: nu drinken.

Wel een wijn die fair trade gemaakt is, dus goed voor de boeren en hun werknemers. No added sulphur betekent dat de wijn geen toegevoegd sulfiet heeft en het niet zó lang te bewaren is.

Dus te koop bij de Plus voor € 5,99.

 

Geproefd:

Running Duck 2014, Shiraz, Organic en Fair Trade, No added Sulphur, Western Cape, Zuid Afrika

Kleur: helder, medium robijnrood op de tong. In de rand roze / magenta en dun / 2,6

Neus: soepel met rijpe braam. Diep en vol / 2,8

Smaak: braam met restzoet. Beste zuren en in balans. Aantrekkelijk en commercieel met genoeg smaak en pit. Goede body met een iets onrijpe afdronk / 5,4

Conclusie: voor € 5,99 is dit écht niet slecht. Genoeg smaak met kracht, aantrekkelijke neus en ook nog eens organic en fair trade. Gewoon doen, zeg ik. Stevige zuren met ertegenover wat restzoet, doe er iets tannine bij en je hebt een complete en stevige smaak / 1,5

X ster / totaal 12,3 punten

 

Martin