Rosé Anjou Jean Sablenay 2021; de prijs is er naar..

Rosé Anjou Jean Sablenay 2021 is een wijn met een geschiedenis….

Niet zozeer precies deze wijn van deze wijnmaker, maar de Rosé Anjou in het algemeen.

Vroeger (ja, opa vertelt…) was er maar één roséwijn en dat de Rosé d’ Anjou! Kocht je een roséwijn dan was dat vrijwel altijd een rosé d’Anjou! Punt uit! Rosé heette dan ook rosé d’Anjou!

Nu weten we beter. De Anjou is een wijnstreek in het Loiregebied en deze wijn wordt gemaakt van rode druiven. In dit geval de Cabernet Sauvignon, de Cabernet Franc en de Pineau d’Aunis. Bij elkaar hebben ze nog 11% aan alcohol bij elkaar weten te sprokkelen!


Lees verder na de advertentie exaro

Dit is een echte supermarktwijn en daar heb ik dan ook deze wijn gekocht : bij de Vomar supermarkt. Maar deze wijn kan je natuurlijk ook bij andere supermarkten tegenkomen. De prijsklasse ligt rond de € 4,50.

Laat de wijn spreken!

Rosé Anjou Jean Sablenay 2021

De kleur van deze Rosé Anjou is vrolijk zalmroze op de tong met een lichte overgang naar wat geel/roze in de rand. Mooie fonkeling in de rand. Helder en zuiver. (2,8)
De neus van deze roséwijn geeft een wat zoete indruk. Vrolijk framboos. Iets gemis aan structuur en diepgang, maar dat kan je ook niet echt verwachten in deze prijsklasse. De neus komt redelijk los. (2,8)
Op de tong is deze Rosé Anjou ook wat aan de zoete kant. Ook hier de vrolijke framboos. Fris (voldoende zuren) maar op de mid-palate is het maar matig en ook in breedte en diepte is het wat waterig. Rond en soepel. Maar, gelet op de prijs kan je niet meer verwachten. Het zoet gaat je eigenlijk wel snel tegenstaan en lijkt wat gemaakt. De afdronk is redelijk en heeft weinig structuur. (4,0)

Rosé Anjou Jean Sablenay 2021 is een wijn waar je niet over na hoeft te denken. Gewoon inschenken en doordrinken. Soepel, licht. wat zoetig en dus voor een groot publiek. De prijs is er ook naar. (1,7)

Rosé Anjou Jean Sablenay 2021 krijgt 11,3 punten.

Drinken : Nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *