Romeo Macabeo Airén 2016, D.O. Jumilla, Spanje

Romeo Macabeo Airén

Deze witte Romeo heeft veel eigenschappen van een fijne zomerwijn.

De wijnmaker van Romeo is Pedro Luis Martinez. Zijn bodega is gelegen in de Zuid-Spaanse stad Jumilla. Sinds 1966 heeft Jumilla de D.O. status. Jumilla ligt in het oosten van Spanje, tussen Yecla en Murcia, ten westen van de stad Alicante.

De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 400 tot 800 meter. Het klimaat vertoont grote tegenstellingen: verzengend hete zomers met wel wat verkoelende wind van zee en daartegenover staan koude winters.
De bodem bestaat uit een onderlaag van kalksteen, bedekt met zand. De belangrijkste druif in Jumilla is de Monastrell.

Deze witte wijn is gemaakt uit de Macabeo en de inheemse en veel in Spanje aangeplante Airén druif. Een “rustige” 12 procent alcohol bezit deze Romeo.

Verkrijgbaar bij Wijnoutlet.nl voor de vriendelijke prijs van € 5,99.

Romeo Macabeo Airén 2016

Romeo Macabeo Airén heeft een heldere, licht bleekgele kleur.
De neus is goed open en geparfumeerd. Fruit van mandarijn, peer en perzikconfiture. Wat zoet zuurstoksnoep. Iets rozijnen. Een plezierige neus.
In de mond zacht en soepel. Veel rijp fruit, snoepjes (winegums), wat peper en goede frisse zuren. Lichtvoetig en speels.

Het is geen wijn met diepgang, maar eigenlijk kan en mag je dat niet verwachten. Dit is een fijne zomerwijn. Een vrolijke, frisse, vriendelijke doordrinker die niet gaat vervelen.

Score: 12,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.