Robert Weil Riesling trocken 2016, Rheingau, Duitsland

Weingut Robert Weil
Het Weingut Robert Weil is een begrip in de Rheingau. Het wordt duidelijk waarom dat zo is.

Dr. Robert Weil kocht reeds in 1867 de eerste wijngaarden in het plaatsje Kiedrich. Sinds 1987 heeft Wilhelm Weil de leiding over het inmiddels moderne wijnbedrijf.

Robert Weil is aangesloten bij de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter).
In de toonaangevende gids van Duitse wijnen van Gerhard Eichelmann worden dit Weingut gewaardeerd met het maximale aantal van 5 sterren. Het Weingut heeft dan ook een grote nationale en internationale reputatie.

Robert Weil Riesling

De wijngaarden van Robert Weil hebben een oppervlakte van 90 hectare. Die wijngaarden staan helemaal beplant met één druif: de Riesling. Er staan bij Robert Weil tussen de 5.000 en 6.000 stokken op één hectare. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 50 jaar. De “Lagen” liggen allen in Kiedrich: Gräfenberg (Grosse Lage), Turmberg (Erste Lage) en Klosterberg (Erste Lage). Robert Weil produceert wijnen in alle gradaties, vanaf een Gutsriesling tot aan de edele zoete soorten als Auslese, Beerenauslese en Trockenbeerenauslese.

De wijnen van Robert Weil zijn in Nederland verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaken. Ik heb voor deze fles Gutsriesling met een inhoud van 1000 ml € 13,99 neergeteld bij een winkel in de Rheingau zelf.

En die grote fles gaat geen moment vervelen, kan ik u wel vertellen…

Weingut Robert Weil Riesling trocken 2016

Een fonkelend heldere en licht strogele kleur met een groene schakering erin.
De neus is lieflijk, fris en open. Open, omdat het citrusfruit, kruisbes en het fruit van groene appels het glas uit stuift. Verder zit er ook kalk, mineraliteit en iets vuursteen in het bouquet.
Tintelend op de tong. Rijp fruit van limoen en grapefruit. Wat brioche, mineralen en een subtiele kruidigheid. Licht van body maar de knisperend frisse zuren zorgen voor een mooie spanning.

Deze “instapriesling” van Robert Weil geeft gelijk al aan hoe het is gesteld met het niveau van dit Weingut. Dit is een zuivere, evenwichtige Riesling waar alles aan klopt.

Score: 14,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met 2021.

Wilt u meer weten over de Rheingau, klik dan HIER.

Robert Weil Riesling

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #robertweil #rheingau #riesling