Ritmus Tinto 2015, DOC Douro, Portugal

Ritmus Tinto 2015, DOC Douro, PortugalDe Douro….mooie wijnen en in mijn ogen ondergewaardeerd…

Als ‘men’ het over wijn heeft dan heeft men het in de regel over de Franse, Italiaanse of de Spaanse wijnen. Tegenwoordig zijn daar bijgekomen de Chileense, Argentijnse, de Australische en de Zuid-Afrikaanse wijnen.

Maar uit Portugal komen zulke mooie wijnen vandaan die eigenlijk onderbelicht zijn. Ja, de Portwijnen, die zijn wel populair, maar de ‘gewone’ Portugese wijnen kennen de meeste mensen niet eens.

Gelukkig zijn er wijnliefhebbers die aan die onbekendheid iets willen doen zoals Alentejowijnen.nl. Gespecialiseerd in wijnen uit het wijngebied Alentejo, maar ook andere Portugese wijnen verkopen zij.

Over deze Ritmus Tinto 2015 weten ze dit o.a. te vertellen op hun website:

De druiven ranken zijn geplant op terrassen van de Pinhão rivier vallei met een bilaterale cordon training systeem (bepaalde . Zure en schurige grond met enkele stenen, gelegen op een hoogte van 250 tot 350 meter. De wijn is gemaakt van de druiven Tinta Franca (20%), Touriga Nacional (40%) en Tinta Roriz (40%). Na de handmatige pluk van de druiven vindt er een zorgvuldige druifselectie plaats en gaan ze voor fermentatie in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperaturen.

HIER TE BESTELLEN voor de prijs van € 11,95 per fles.

Met een 13% aan alcohol wordt het grote wijnproefglas gevuld en gaan we over tot de beoordeling van de wijn…

Laat de wijn spreken…

Ritmus Tinto 2015

Ritmus Tinto 2015 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong. Vol rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie volle kleur. (2,8)
In de neus laat Ritmus Tinto 2015 rijp pruimenfruit met framboosfruit zien met wat leertonen. De neus komt redelijk los. (3,1)
Op de tong is deze Portugese rode wijn licht droog, rond en sappig. Rood fruit. Pruimenfruit met framboos en wat aards met een zachte zuurgraad, maar wel voldoende om de wijn fris te houden. Rijp en sappig. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is smakelijk en goed. (5,8)
Ritmus Tinto 2015 is een aangename, elegante, rijpe, sappige en smakelijke wijn. Goed in balans met een prettig mondgevoel. Leuke wijn. (2,0)

Ritmus Tinto 2015 is een blend van inheemse druivenrassen en dan krijg je wat anders in je glas dan een gemiddelde Cabernet Sauvignon of Merlot… Een leuke wijn, moet ik zeggen. 13,7 punten en nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2021.

#wijn #Alentejo #Alentejowijnen #Portugal #Douro #wijnstreek #proefrecensie #wine #tastingnote #rodewijn #wijnliefhebber