Rioja Reserva Contino 2014, Rioja, Spanje

Rioja Reserva Contino 2014, Rioja, SpanjeDeze Rioja, de Rioja Reserva Contino is een DOC, dat betekent Denominación de Origen Calificada, dit is het hoogste wat je kunt bereiken als wijn in Spanje.

Gall & Gall is bezig met het niveau van zijn wijnschap te verhogen. Dit is duidelijk te zien met deze Rioja Reserva Contino, het is een Rioja van een hoog prijsniveau.

 

Over Rioja Reserva Contino van Gall & Gall

De Rioja Reserva Contino is een single vineyard wijn. Dit zijn wijnen die van één toplocatie komt en die dan niet geblend wordt met andere druiven uit andere wijngaarden. Doorgaans zijn dit wijnen met een breder karakter, meer complexiteit en een eigen gezicht. Zie het als het verschil tussen een bungalow en een rijtjeshuis.

De Rioja Reserva Contino komt dus van een enkele wijngaard en er zijn dat jaar ruim 286 duizend flessen gebotteld. De wijngaard is 62 hectare groot en de druivenrassen zijn Tempranillo, Garnacha en Mazuela y Graciano. De grond waarop de druiven staan is kalksteen en stenig.

Deze Rioja Reserva Contino kost je bij Gall & Gall (of op de website https://www.gall.nl) € 23,99. Dat is veel geld voor een fles wijn, maar als je een topwijn in je glas wilt hebben dan moet je er geld voor neerleggen. Maar is de Rioja Reserva Contino wel een topwijn?

Ik ga voor jou testen of deze Rioja Reserva Contino zijn geld waard is. Heeft de wijn een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding dan krijgt hij automatisch een WijnGekkenMedaille, dus testen maar….

 

Geproefd:
Rioja Reserva Contino van Gall & Gall en uit het mooie wijnland Spanje

Kleur: de kleur is vrij donker en roodpurper op de tong. In de rand roze / rood en medium vol / 2,7

Neus: in de neus van de Rioja Reserva Contino vind ik prachtig geconcentreerd fruit. Rijpe druiven en eerlijk wijn maken spatten het glas uit. Zuiverheid ten top. In de neus veel zwart fruit met braam, zwarte bes, kersen en munt. De neus is diep en medium vol / 4,1

Smaak: In de smaak nog meer zuiverheid. In de smaak ook een en al zwart fruit. Bessen, zwart en rood, kersen braam als fruittonen. Daarnaast menthol, eikenbladeren, nat bos en romigheid van Frans en Amerikaans eikenhout. De smaak heeft zachte tannines en prachtig rond. De smaak is ook vol, zeer fris en goed vol. De afdronk is zeer lang en medium vol / 8,2

Mijn eindoordeel over de Rioja Reserva Contino van Gall & Gall:
De Rioja Reserva Contino is een Rioja van topniveau. De wijn kan ieder gevecht aan met topwijnen uit andere werelddelen. De Rioja Reserva Contino is een complexe Rioja en bovenal zeer fris. Blind geproefd zou je deze rode wijn eerder schalen in een koeler wijngebied. Het is een Rioja van een enkele wijngaard en dat kun je proeven. Kwaliteit staat voorop en hier is alles aan gedaan om het het hoogste van het hoogste te kunnen halen.

Over de wijnen van Gall & Gall

Gall & Gall heeft hiermee een topwijn in het assortiment zitten en gaat het gevecht met de slijterij aan. Gall heeft sterke troeven in in het wijnschap staan en dat gaan alleen nog maar verbeteren. Wel moet Gall & Gall iets doen aan het personeel. Bij veel personeelsleden is de kennis van wijn ondermaats, maar wie weet gaat dit nog gebeuren in wijnland / 2,4

Dus geef ik deze prachtige Rioja Reserva Contino van Gall & Gall een totaal van 17,4 punten. Met deze wijn heeft Gall een topwijn in huis.

#continorioja #continoriojareserva2014 #cityoflondon #washitdownwithwine #onlyatplanetofthegrapes #bowlane #loveit #lovely #yum #wine #winebar #spring #springinyourstep #lovelywine #wineanddine #bank #foodoflondon #foodandwine #winetasting #newmenu #grapejuice #winewinewine #rioja #incredible #spain #larioja #winedinner #laguardia #riojawine #spainwine